Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 79,60'a yükseldi. Bağımsız iktisatçılar tarafından kurulan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonu yüzde 176 olarak açıkladı.

Artan enflasyon nedeniyle yurttaşlar geçinmekte zorluk çekerken esnafların yeni satış yöntemleri durumu gözler önüne serdi.

Emir Sultan Mahallesi'nde Roman halkı yoğun olarak yaşarken yurttaşlar geçimlerini müzisyenlik ve hurdacılıkla sağlıyor. Mahalle sakinleri gıda alışverişlerini günlük olarak yapıyor ve bardakla sıvı yağ, kaşıkla da salça alıyor.

Duvar'dan Uğur Yıldız'ın haberine göre;  İzmir'in Konak ilçesine bağlı Emir Sultan Mahallesi'nde 70 yıllık bakkalını işleten Hüseyin Etliler, veresiye defterinin dolduğunu, mallarını tedarik etmekte ve satmakta oldukça zorlandığını söyledi.

Yaşanan krizle ilgili konuşan Etliler, "Veresiye satışımız da bu dönem iyice çoğaldı. Yağ alamayan zor durumda çok insan var burada. Ben de çözüm olarak talebe göre malzemeyi ayarlamaya başladım. Pet bardakta, pet şişede yağ satıyorum. Kavanoz halinde salça satamayınca da kaşıkla salça satmaya başladım. Ne yazık ki önceki döneme göre inanılmaz kötü durumdayız. Düşünün ki sıvı yağı, pet bardaklara ya da küçük su şişelerine dolduruyoruz böyle yaparak insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.