CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, KRT'de katıldığı programda “Rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle… Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı?  Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e…” demişti.

Engin Altay'ın bu sözlerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Tarih fukarası, cahil. Siyasete, demokrasiye, millete inanmayan, hala darbeyi iktidar aracı gören zavallılar. Menderes'in sonunu Erdoğan'a yakıştırmak. Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız" dedi.

ERDOĞAN DA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan da Altay'a, "Biz ölümden korkmayız, kefenimizi giyerek bu yola çıktık, Bana Menderes'in akıbetini hatırlatıyor, biz hazırız" diye tepki göstermiş ve avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

'DARBE ALGILAYANLARIN...'

Sosyal medya hesabından katıldığı programa ilişkin görüntüleri paylaşarak yanıt veren Altay ise ''Bu konuşmadan darbe algılayanların IQ'sü ayakkabılarının numaraları kadardır'' ifadelerini kullandı.