AK Parti'ye eleştirileri sonucu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nden ihraç edilen Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Demokrat Parti’ye katıldı. 

Parti Genel Merkezi'nde rozet takıldıktan sonra resmen DP'li olan Enginyurt, Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile açıklamalarda bulundu.

SERT KONUŞTU

Rozet töreninin sonrasında açıklama yapan Enginyurt, ''Demokrat Parti’de ihale bekleyenler yok, avanta peşinde koşanlar yok. Özellikle de Demokrat Parti'yi seçtim çünkü biliyordum ki dedikoducular, fırsatçılar, müptezeller bir başka partiye geçmiş olsam şunu diyeceklerdi ’para aldı, ihale aldı’' ifadelerini kullandı.

DP lideri Uysal

''TEREDDÜT ETMEDEN DP’YE KATILDIM''

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Enginyurt, şöyle konuştu:

"* Milliyetçi Hareket Partisi’nde başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere bir hakkım varsa şahsım adına ben haklarımı helal ettim. 

* 2,5 yıldır tanımaktan memnuniyet duyduğum, bahtiyarlık duyduğum, adamlığıyla, şahsiyetiyle, duruşuyla, beyefendi kişiliğiyle Gültekin Uysal kardeşimin daveti üzerine hiç tereddüt etmeden Demokrat Parti’ye katıldım. 

* Demokrat Parti’de ihale bekleyenler yok, avanta peşinde koşanlar yok. Özellikle de Demokrat Parti'yi seçtim çünkü biliyordum ki dedikoducular, fırsatçılar, müptezeller bir başka partiye geçmiş olsam şunu diyeceklerdi ’para aldı, ihale aldı’. 

* Biz ne Cumhur İttifakı'nın düşmanıyız ne de Millet İttifakı diyen insanların düşmanıyız veya dostuyuz."

SOSYAL MEDYA HESABINDAN BİR AÇIKLAMA DA YAYIMLADI

Enginyurt, Demokrat Parti'ye katıldığını sosyal medya hesabından da şu paylaşım ile duyurdu:

"* Yeter Söz Milletin, Demokrat Parti çatısı altında milletin yürüyüşünü başlatıyoruz. Şahsımı ve dava arkadaşlarımızı Demokrat Parti çatısı altına davet edip, ailesine alan başta Sayın Genel Başkanım Gültekin Uysal Beyefendi ve Demokrat parti ailesine çok teşekkür ederim."