Muhalefet partilerinin önce S-400 konusunda iktidar karşıtı konum alıp daha sonra ABD’ye karşı tavır almalarını değerlendiren Aksünger şunları söyledi;

*Ben bunu komik buluyorum, gerçekten doğru. Toplumun veya halkın bu noktadaki kafasındaki tereddütler konusunda da bence haklıdır. Çünkü muhalefetin sabah akşam bağırıp çığırıp buna karşı çıktıktan sonra bunu ‘bir milli meseledir’ diye ortaya dökmesini ben akıl tutulması olarak görüyorum. 

*Aynı şey tezkere meselesinde de yaşandı. Tezkereye evet diyorsun sonra çıkınca eleştiriyorsun. Olmaz kardeşim. Böyle bir şey yok yani. 

*Şimdi Libya tezkeresine evet diyorsun ama eleştiriyorsun. Ya olacak şey değil kardeşim ya. Olacak şey değil ya. Karşı çıkıyorsun, ama koşup tezkereye evet veriyorsun. Bunları ben doğru bulmam. Bunlar doğru şeyler değil. 

*AİHM’in Selahattin Demirtaş kararı. Büyük Mahkeme buna karar vermiş artık. Bundan sonrası Avrupa Konseyi... Eleştireceksin bu normal. değil ki yani. Bunun hukukla demokrasiyle bir alakası var. CHP'yi de terörist ilan ettiler zaten. Öbürünü de bilmem ne ettiler. Ne fark ediyor? 

*Ülkeyi yöneteceksen, ülkenin, milletin menfaatine olan konularda doğru neyse, onu mutlaka öyle veya böyle sahiplenmen gerekir, sonuna kadar da arkasında durman gerekir. Ben benim, benim anlayışım budur yani. 

NEDEN BU KADAR SİNİRLİ ?

Erdal Aksünger canlı yayınlarda görmeye alışık olduğumuz ‘Asabi Erdal Aksünger’ profili ile ilgili sorumuza ise şu şekilde yanıt verdi;

*Gençlik yıllarımı hatırlıyorum evet doğru... Öfke kontrolleri konusunda problemlerim vardı Bir de sokaktan gelen bir insanız yani aslında bakarsan yani normalde hayatımız kavgayla geçti… Normalde aslında bir yönetici sıfatında olan hiçbir zaman kimseyle kavga etmem... Siyasi rakiplerimle de öyle kavgam filan yoktur ancak haksızlığa gelemiyorum. Yani atalarımız da böyleydi. Bizim geldiğimiz kökümüz Anadolu topraklarında da böyleydi... 

NEDEN ÇOK KAVGA EDİYOR? 

*Bu aslında son zamanlarda oldu. İstemem yani sonuçta kavga etmek ancak şöyle bir durum oldu. Son dönemlerde demek ki bizim psikolojimiz bozuldu aslında. Neden bozuldu? Hem iç dahili ve harici bir bedhahtlık meselesi. Ben davranışlarımı olduğu gibi gösteren bir insanımdır. Kafamın arkasında farklı bir şeyle hareket etmem yani. 

*Ama yalana dayanamıyorum. Yani açıkça söyleyeyim ben. Yalana, iftiraya dayanamıyorum yani. Mesela bu kavgaların sebebinde patavatsız adamlar var. Sonuçta yalan söylüyorlar. Ya böyle bir tartışma ortamı olmaz ki beni ne çağırıyorsunuz kardeşim? Bilgiyi konuşalım tartışalım. Ama partime hakaret ediyorlar. Ben CHP’liyim kardeşim. Partinin içinde muhalif değilim ben. Ben partinin içinde yanlış olduğunu söyleyen bir adamım. Buna muhaliflik denmez ki.  Çünkü özdeş olmuşuz artık. 

*Yani herkes bilir genel itibariyle. Ama bir de yalan iftirayla olmaz...Genel başkanlarımız bizim kutsalımızdır aslına bakarsanız nereden olursa olsun eleştirmek ayrı bir şeydir. 

İsterim ki yani partiyi yönetsin, ülkeyi yönetsin. Yani (CHP’ye yönelik saldırılar) böyle olunca. demek ki yansıyor bizim psikolojimize de…

‘DÖRT YIL MÜSADE ETSİNLER…’

CHP’deki gelişmeleri de değerlendiren Erdal Aksünger, partiyi değiştirmek istediğini söyledi.

Aksünger şunları kaydetti:

*Samimi söylüyorum 4 yıl partiyi yönetmek için müsaade etsin arkadaşlarımızdan bizlere. Belli insanlarla falan değiştirelim partiyi, liyakati oturtalım.  On yılda ülkeyi değiştiririz... 

*Ben buna inanıyorum yani. Buna güveniyorum.