Merkez Bankası’nda yapılan başkan değişikliğinin uluslararası piyasalarda beklenen bir sarsıntıya neden olduğunu söyleyen Aksünger, Naci Ağbal’ın görevden alınmasının sebebinin faiz olmadığını, gerçek sebebin 128 milyar dolar konusunun araştırılmak istenmesi olduğunu ifade etti. 

“Türkiye resmen kabile devleti gibi yönetiliyor” diyen Aksünger, HDP’ye kapatma davası, Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması, İstanbul Sözleşmesi ve Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasının, piyasalarda büyük güvensizlik yarattığını belirtti. 
İstanbul Sözleşmesi’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iptal edilemeyeceğini, uluslararası bir sözleşme olduğu için Meclis’in buna karar verebileceğini belirten Erdal Aksünger, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na çekme hamlesi olabilir mi sorusunu şöyle yanıtladı:
*Saadet Partisi bugün sahip olduğu oy oranıyla Cumhur İttifakı’nı kurtaramaz. Saadet Partisi bu konuya yaklaşımının gerekçelerini de ortaya koyamadı. 
*Toplum hassasiyeti deniyor. Toplumun hassasiyeti özgürlük olmalıdır. Kanuna göre kimse tercihlerini değiştirmez. Bu sözleşmenin iptal sebebi; gericileri, tarikatları, FETÖ’nün yerine devlete yuvalananları kemikleştirmektir.