Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için, gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı” sözlerine de yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı açıklamasında “Olayı uluslararası bazda değerlendirmeyelim. Maalesef ülkemizde de aynı kafada olan, aynı yanlışı ortaya koyan siyasi liderler var. Muhalefetin bir kanadı, örneğin benim Netanyahu ile adeta aynı çizgide olduğumu söyleyecek kadar grup toplantısında bir açıklama yapıyor. Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan devamında da “O, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır, ben ise BMGK’da 47’den bugüne bu terör devleti İsrail’in Filistin’i nasıl topraklarını işgal edip 47’den itibaren bu günlere geldiğini Genel Kurul’da haritayla göstermişimdir. 47’den bugüne kadar nasıl o topraklar işgal edile edile küçüldü ve bugün adeta işgal devleti, terör devleti İsrail Filistinli kardeşlerimize yaşanacak yer bırakmadı, o hale getirdi” ifadelerini kullandı.

AKŞENER’İ YANLIŞ YERDEN ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından sosyal medyada “danışmanları yine yanılttı” yorumları yapılmaya başlandı.

Öyle ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener siyasetçi kimliğinin yanında “akademisyen” kimliğiyle de tanınan bir isimdi.

Erdoğan’ın “Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır” diyerek tarih bilmediğini anlattığı  Akşener, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı.

Yıldız, Kocaeli ve Marmara üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kocaeli Üniversitesinde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfının kuruluşunu gerçekleştirdi.

Buna karşılık Erdoğan’ın tarih kıyaslamasına girmesi eleştirilere neden oldu. (Odatv)