Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, "Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın yeni işi, hayvancılık ve tarım…" diyerek Bayraktar ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Serpil Yılmaz, 2013 yılında gerçekleşen 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda isimleri geçen 4 AK Partili bakandan biri olan Erdoğan Bayraktar'ın bugünkü hayatını köşesinde paylaştı. Bayraktar'ın çiftçi olduğunu söyleyen Yılmaz, "Haftasının 4 gününü çiftliğine ayırdığını belirten Bayraktar ineklerle kurduğu muhabbeti, 'Çok iyiler, hiç yalan konuşmuyorlar' diye anlatıyor" ifadelerine yer verdi. 

Bayraktar'ın FETÖ tarafından servis edilen tapelerde yer alan kendisi hakkındaki iddiaların “doğru” olduğunu açıklayarak, diğer 3 bakandan ayrıştığını kaydeden Yılmaz, Bayraktar'ın, “Benim için kamuoyu vicadında aklanmak önemli. İçim rahat” dediğini aktardı. 

Yılmaz'ın bugünkü yazısının bir bölümü şöyle:

Yolsuzluk ve rüşvet torbasına atılmasını yadırgayan Bayraktar, “Görev sürelerim boyunca 5 bin ihale gerçekleştirdim, bakanlık dönemimde 10 projeye imar izni verilmiş. Soruşturmaya konu olan ses kayıtları imar durumuyla ilgiliydi. Ortada suç yoktu. İmarı denetleme görevi belediyededir” diyerek, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Kadir Topbaş'ın sorumluluğuna işaret ediyor.

“Yetim büyüdüm, kendi imkanlarımla okudum; 5 çocuğum, 14 torunuma temiz bir isim bırakmak istiyorum” diyen Bayraktar'a tarım ve hayvancılık teşviklerinden yararlanıyor musunuz, diye soruyorum.

“Teşvikten aldığım para yok. Devlet teşviklerinden gerçek çiftçi değil; teşvikleri almayı öğrenen uyanıklar yararlanıyor. Teşvikler çok sıkı denetlenmeli, kurumlar hesap verebilir olmalı, istikrarlı ve kaliteli üretim desteklenmeli” diyen Bayraktar, “Ekonomik kurumlar matematik kafalı insanlar tarafından yönetilmeli, her yere işletmeciler atanıyor” eleştirisi de getiriyor.

İş hayatını zorluk derecesine göre sıralıyor; İBB'nin iştiraklerinden İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi (KİPTAŞ) başa koyuyor. Belediyenin Kiptaş'a ekonomik bir değer yaratmaktan ziyade “hacethane” olarak baktığını vurguluyor.

İkinci ve üçüncü sıraya Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı yerleştirmiş.

“Çiftçilik hepsinden zor” diyor.