Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

AK Partililer 7/24 çalışacak ki Türkiye, üretmeye, kalkınmaya devam etsin. Sizlere düşen ülkemizin kalkınması için çalışmak, milletimizle bağımızı güçlendirmektir.

31 Mart yerel seçimlerinden alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum.

'TÜRKİYE'DE YALANI EN GÜZEL BAY KEMAL SÖYLER'

Dikey mimari değil, yatay mimari istiyoruz. Türkiye'de ağaç kesen değil, ağaç diken iktidar olduk.

Çıkmış okul yapmaktan bahsediyor, o senin işin değil. Bay Kemal, sizin bu noktada yüreğiniz yok. Bu kadar anlatıyoruz, kulağı var duymuyor. Bu bizim işimiz. 'Türkiye'de yalanı en güzel kim söyler?' diye sorduklarında hiç düşünmeden cevap verin: Bay Kemal.

Sıfır Atık Projesi gibi çalışmalar hakkında da sizlere bilgi verilecek. Sıfır Atık Projesi olayını da bir vakfa indirgeyerek ülke genelinde böyle bir güçlü sivil toplum kuruluşuna da sahip olalım diyorum.

'BİNALAR YÜKSELDİ, YOLLAR BÜYÜDÜ FAKAT GÖNÜLLER ÇÖLLEŞTİ'

Mimarinin ihtişamı ile manevi derinliğin aynı anda buluştuğu şehirlere yeterince sahip çıkamamış olmamız en büyük kaybımızdır. Sahip olduğumuz kadim mirasın hâlâ tam anlamıyla farkında olamadığımızı düşünüyorum. Binalar yükseldi, yollar büyüdü fakat gönüller çoraklaştı, karardı, çölleşti. Bu ekip genciyle, kadınıyla, yaşlısıyla daha çok çalışacak.

Şu anda 53 farklı ilimizdeki 229 adet riskli alanda çalışmalar sürüyor. 30 ilimizde 133 kentsel dönüşüm alanı belirledik. Bu sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısı imar barışından faydalanacak görünüyor. Çevrenin korunması konusunda da çok önemli icraatlar gerçekleştirdik. İktidarlarımız döneminde 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk.

'BEN MİLLET KIRAATHANESİ DEDİM, ONLAR KUMARHANE ANLADI'

Ben Millet Kıraathanesi dedim, onlar kumarhane anladı. Üniversitelerimizin olduğu yerlerde Millet Kıraathanelerimizi yaygınlaştıralım. Orada kek, çay olsun, çocuklar kekini alsın, çayını yudumlasın, bize dua etsin.