Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

'KUR' AÇIKLAMASI

Konuşmasında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda kurdaki dalgalanmalara dair de konuştu. Kur dalgasının yakında makul bir seviyeye geleceğini belirten Erdoğan, "Bunları aşacağız. Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren ekonomide gelişmiş ülkeler standartlarını yakaladığımız bir seviyeye ulaştığımızı göreceğiz" diye konuştu.

'DÜŞÜK FAİZ' YİNELEMESİ

Asgari ücret konusunda ise "Kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek dar gelirli insanlarımızı biraz daha ferahlatacağız" diyen Erdoğan, fahiş fiyat artışlarıyla ilgili de şunları söyledi: "Son 3 yıldır bize ekonomimizde saldırıyorlar. Salgının küresel ekonomilerde yol açtığı krizler ile ülkemizin yaşadığı bu süreç birleşince bir süredir yaşanan kur ve fiyat artışlarıyla karşılaştık. Milletimizin yaşadığı sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Sanayicilerimizi işletmelerimizi esnaflarımızı yüksek faize karşı destekleyecek paketleri birer birer devreye alıyoruz. Tayyip Erdoğan dün de düşük faiz diyordu bugün de düşük faiz diyorum yarın da düşük faiz diyeceğim. Asla buradan taviz yok. Çünkü faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir illettir."

DOLARA ETKİSİ

Erdoğan'ın daha önceki faiz ve enflasyon açıklamalarından sonra döviz kurunda artışlar yaşanırken bugünkü konuşmasından sonra doların haftanın ilk gününe nasıl başlayacağı ise merak konusu oldu.

HAFTAYA NASIL BAŞLAYACAK?

Geçtiğimzi hafta 13.87 ile tarihi zirvesini gören dolar, Merkez Bankası'nın iki kez müdahalesine rağmen haftayı 13.71'de kapattı...