Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Suudi Arabistan'la yatırımcılarımızı bir araya getirecek organizasyonlarla büyük bir ekonomik potansiyeli tekrar harekete geçirme konusunda mutabık kaldık.

2030 EXPO için adaylardan biri de Suudi Arabistan. EXPO 2030'un Riyad'da düzenlenmesi için Türkiye olarak kendilerini destekleyeceğimizi açıkladık.

İsrail ile ilgili bir politikamız var, Mısır’la da böyle bir politika mümkün. Olumlu neticeler, üst düzeyde de bu adımların atılabileceği istikametindedir.

Bölgemizde aynı inanç ve düşünceleri paylaştığımız ülkelerle çok daha farklı bir sürecin içine girmeliyiz. Bu da düşman üretme değil dost kazanma sürecidir.

'CUMHUR İTTİFAKI ADAYINI BELİRLEDİ'

Bu 6’lı grup kimi öne çıkaracak, kimi adayı olarak belirleyecek bizim sorunumuz değil. Cumhur İttifakı adayını belirlemiştir ve yoluna devam etmektedir.

İBB'Yİ HEDEF ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hesabını vermesi, neden teröristi istihdam ettiği, teröristlerin müracaat ettiği kapı olduğu sorularını cevaplaması lazım.

Hedefimiz enflasyonu aşağı çekmek. Attığımız adımlarla inşallah mayıstan sonra gerilemeye başlayacak, yıl sonuna doğru daha olumlu istikamette neticelenecek."