Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik açıklamaları nedeniyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ ÖNCESİ AÇIKLADI

Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde havaalanında yaptığı açıklamada, Gezi Davası sonrasında açıklamaları nedeniyle CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel'e tazminat davası açacağını duyurarak Kılıçdaroğlu'na açılan Man Adası davası örneğini verdi.

'DOKUNULMAZLIĞI OLMAYANLAR İÇİN...'

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu zatın (Özgür Özel) ifadeleri tamamiyle şu anda milletvekili olduğu için cezai bir durum olmayacak ama en azından bunun ağababasının Man Adası örneğinde olduğu gibi manevi tazminat noktasında avukatlarımız davalarını açıyorlar. Bunlarla beraber ağzı bozuk tipler kimse avukatlarımız davalarını açacaklar. Dokunulmazlığı olmayanlar için cezai davalar açılıyor.

Adı Özgür ama soyadı çok garip olan bu zatla ilgili avukatlarımız davaları açacak. Bunlar manevi tazminat davalarıdır. Bunlar uluslararası hukuku da bilmiyorlar. Artık AİHM'lik iş kalmadı. Hüküm giydiği için bu işin artık AİHM'le ilgisi yok. Bu ağırlaştırılmış bir müebbettir. Türk yargısının verdiği bu karara herkese saygı duymak mecburiyettinde. Başka ülkelerin hukuku var da bizim yok mu? Türkiye'de yerli Soros, Gezi olaylarının koordinatörlüğüne soyunarak devlete saldıran kişi bunun bedelini ödeyecektir."

ÖZGÜR ÖZEL GEZİ DAVASI SONRASI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi davası sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu saray rejiminin korkak efendileri tir tir titreyecek. And olsun ki bu kumpası kuranlardan, beraat etmiş Gezi'yi yeni yargılama talimatı verenlerden hesap soracağız. And olsun ki Soma'nın da Gezi'nin de AK Parti'nin zulmettiği herkesin hesabını teker teker soracağız." ifadelerini kullamıştı.

'ERDOĞAN, HESAP VERECEKTİR'

Özel açıklamasını şöyle sürdürmüştü:

"Birisi masum insanları, çevreci insanları, aydın insanları mahkum etmeye çalıştı. Onların üzerine kapanan mahkeme kapıları, cezaevi kapıları onları mahkum edemez. Gezi özgürdür, Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan hesap verecektir. And olsun, and olsun, and olsun."