Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Gezi Davası sonrasında açıklamaları nedeniyle CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel'e tazminat davası açacağını duyurarak Kılıçdaroğlu'na açılan Man Adası davası örneğini verdi. Ancak Yargıtay kısa bir süre önce Man Adası kararını bozmuştu.

GEZİ DAVASI

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Bu zatın (Özgür Özel) ifadeleri tamamiyle şu anda milletvekili olduğu için cezai bir durum olmayacak ama en azından bunun ağababasının Man Adası örneğinde olduğu gibi manevi tazminat noktasında avukatlarımız davalarını açıyorlar. Bunlarla beraber ağzı bozuk tipler kimse avukatlarımız davalarını açacaklar. Dokunulmazlığı olmayanlar için cezai davalar açılıyor.

Adı Özgür ama soyadı çok garip olan bu zatla ilgili avukatlarımız davaları açacak. Bunlar manevi tazminat davalarıdır. Bunlar uluslararası hukuku da bilmiyorlar. Artık AİHM'lik iş kalmadı. Hüküm giydiği için bu işin artık AİHM'le ilgisi yok. Bu ağırlaştırılmış bir müebbettir. Türk yargısının verdiği bu karara herkese saygı duymak mecburiyettinde. Başka ülkelerin hukuku var da bizim yok mu? Türkiye'de yerli Soros, Gezi olaylarının koordinatörlüğüne soyunarak devlete saldıran kişi bunun bedelini ödeyecektir.

ABD İLE İLİŞKİLER

Biz Biden'a daha önce gerekenleri söyledik. Dışişleri bakanları olarak görüşmelerini yapıyor. Bütün mesele burada kimin ne zaman kimle görüşeceği meselesidir. Ben nasıl yeri geldiğinde Putin'i arıyorsam, herhalde Biden'ın da bu süreci bu şekilde takip etmesi lazım."