Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'den dönüşte uçakta gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanının açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sayın Putin'le Akkuyu’nun yanı sıra ikinci ve üçüncü nükleer santrali birlikte yapabilir miyiz diye görüştük. 'Bu konuyu çalışalım' dediler."

"Türkiye olarak Suriye’de Rusya’yla birlikte kararlaştırdığımız her hususa bağlılığımızı sürdürüyoruz. Buralardan herhangi bir geri adım söz konusu değil."

"Türkiye olarak Suriye’de Rusya’yla birlikte kararlaştırdığımız her hususa bağlılığımızı sürdürüyoruz. Buralardan herhangi bir geri adım söz konusu değil."

"(ABD Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü McGurk) Bu adam PKK/YPG/PYD’nin adeta yönetmeni durumundadır. Terör örgütleriyle kol kola orada dolaşan adamdır."


Erdoğan, Putin'le Soçi'de görüşmüştü

"(Türkiye-ABD ilişkileri) Nasip olursa Roma’da görüşeceğiz. Glasgow’da da büyük ihtimalle görüşeceğiz. Demek ki hayra alamet bazı adımlar atılıyor."

"(Putin'in) Uzay çalışmalarında çok daha ileri boyutta teklifi var. Karada ve denizde platform oluşturarak roket fırlatma çalışmaları teklifini yaptılar."

"Başkanlık sistemiyle inşallah yolumuza devam edeceğiz. Bizi yıllarca geride bırakmış olan eski vesayetçi sistemi tekrar denemenin anlamı yok."

"400 bini İdlib olmak üzere 1 milyondan fazla kişi evlerine döndü. Misafir ettiğimiz Suriyelilerin güvenle dönüşü için çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz."

"Özellikle üzerinde durduğum bir konu da PKK/YPG’nin Moskova’da olmasıydı. Bunu Putin'e hatırlattım. 'Terörle mücadelede dayanışmamızı artırmalıyız' dedik."

"(Suriye'deki saldırılar) Terör örgütü PKK/YPG’nin bu bölgelerdeki varlığının sonlandırılmasıyla ilgili Rusya ile varılan mutabakatların gereği yapılmalıdır"