Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Kurulu'nda (TÜGİK) yaptığı konuşmada muhalefete sert sözlerle yüklendi. 

Erdoğan, yakında ikinci nükleer enerji santralinin geleceğine vurgu yaparak CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TÜGİK'te yaptığı konuşma şöyle:

"Nükleer enerji santrali nedir görmedin, bilmedin, bilmiyorsun ya! Bak Bay Kemal, şimdi yakında ikinci nükleer enerji santrali geliyor. Biz durmuyoruz, biz çalışıyoruz. Bizim işimiz var. Yüz bin megavata Türkiye'nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Sizin hayatınızda sadece mum vardı, mum. Gaz lambası vardı, gaz lambası! Biz ise bunu getirdik. Sadece bunlarla da kalmadık. Şu anda güneş enerjisi santralleri yapıyoruz. Öbür tarafta restler, rüzgar enerjisi için çalışıyoruz."

İş dünyamızı gençliğin dinamizmiyle bütünleştirerek büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yaptığınız katkılar için her birinize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah sizlerle birlikte ülkemize kazandıracak çok eserimiz, çok hizmetimiz, gençlerimize aktaracak çok umudumuz var.

Hayali olmayanın hedefi olmaz. Hedefi olmayanın da rotası olmaz. 20 yıldır tüm hayalleri önce hedeflere sonra gerçeklere dönüştürdük. İnsanlarımızın hayatına dokunan her alanda ülkemize çağ atlattık. Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e 10'a katlayan yatırımlarımızla altyapıyı kurduk. Altyapı üzerinde ülkemizi tamamen kendi modeliyle, kendi dinamikleriyle, kendi programıyla dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak yeni bir atılımın içindeyiz. Bu hedef, boş bir beyan ya da balon değildir.

Milletimizin karışına 2011 yılında 2023 hedefleriyle çıktığımızda birileri buna dudak bükmüştü. Bizi hayalcilikle suçlamıştı. 2023'ün eşiğindeyiz. Türkiye'nin dünyanın önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline dönüşme sürecini beraberce yaşıyoruz. Dün gece 3 ayrı noktada hedefleri bombaladık, kendilerine kaçacak delik bile bulamadılar.

Üniversite sayısını 76'dan 207'ye yükseltmeseydik, bugün bulunduğumuz yerde olmazdık. Şayet sağlıkta ülkemizin dünyanın en iyi işleyen sağlık sistemine kavuşturmasaydık, şehir hastaneleri başta olmak üzere dört bir yanı sağlık tesisleriyle donatmasaydık, çalışan sayısını 1 milyon 240 bine çıkarmasaydık, bugün bulunduğumuz yerde olmazdık.

Şayet enerjide 32 bin megawattı bile bulunmayan kurulu gücümüzü 100 bin megawatta çıkarmasaydık, yerli ve milli enerji oranını bu derece artırmasaydık, bugün bulunduğumuz yerde olamazdık.

Organize sanayi bölgesi sayısını artırmasaydık, altyapılarını kurmasaydık, yeni enstrumanlar geliştirmeseydik bugün bulunduğumuz yerde olamazdık.

Toplu konut hamleleri, kentsel dönüşüm hamleleri, sıfır atık, katı atık, millet bahçeleri gibi yatırımlarla şehirlerimizin hayat kalitesini artırmasaydık bugün bulunduğumuz yerde olmazdık.

Döviz kuru üzerinden ekonomimizin istikrarını bozma gayretini aldığımız önlemlerle bozduk. Faiz konusundaki dayatmaları kararlı bir mücadelenin ardından etkisiz hale getirdik. Enflasyon sarmalını da her geçen ay azaltarak bir süre sonra bertaraf edeceğiz.