Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Toplamda 814 milyon lirayı bulan millet bahçesi atık su arıtma tesisi ve bisiklet yolunu halkımızın istifadesine sunmuş bulunuyoruz. Tüm bu eserlerin, tesislerin, şehirlere ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyoruz."

"Hastanelerimiz nasıl salgın döneminde milletimizin sağlığının korunması konusunda hayati öneme sahip olmuşsa, millet bahçeleri başta olmak üzere yeşil alanlarımız da adeta insanlarımıza nefes borusu işlevi görmüştür."

"İBB GÖREVİNİ DEVRALDIĞIMDA İSTANBUL'DA AĞAÇ MAĞAÇ BÖYLE BİR ŞEY YOKTU"

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımda görevi devraldığımda İstanbul'da ağaç mağaç böyle bir şey yoktu. Bütün yolların kenarlarını ağaçlarla, burada bir şey ifade ediyorum fidan dikmedik ağaç diktik. Fidanlar zaman alırdı onun için tüm bizim için ağaçlandırma merkezlerinden tutun ithale varıncaya kadar ağa. ithal ederek 10 yaş 15 yaş grubundan ağaçlarla istanbulumuzun yol kenarlarını bu ağaçlarla tamamen döşedik ve bir anda istanbulumuz ağaçlandırılmış oldu. Çevre, yeşil bizim  işimiz. Biz bundan sonra da bunu yapmakla kalmayacak bu noktada özellikle ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi daha da hızlandıracağız. "

KATI ATIK TOPLAMA TESİSLERİ

"Kuraklığın giderek daha büyük bir tehdit halini aldığı şu dönemde yer altı ve yer üstü su kaynaklarını korumanın önemi giderek artıyor. Küresel ısınmanın en önemli sebeplerinden biri olan çöplerden yayılan metan gazı ve karbondiyoksik emisyonlarını inşa ettiğimiz katı atık toplama tesisleriyle kontrol altına almayı başardık. Aynı şekilde Kartal-Pendik, burada da yine metan gazı, çöp depolama alanlarıyla bir tehdit vardı. Bu tehditten de Pendiğimizi biz kurtardık. Yaptığımız yatırımlarla sayısını 15'ten 90'a yükselttiğimiz katı atık toplama tesisimiz nüfusumuzun 70 milyonuna hizmet veriyor. "

"MARMARA DENİZİ'NDEKİ MÜSİLAJ BELASI..."

Maramar'da karşımıza çıkan deniz salyası sorunlarının kaynağı arıtılmadan denizlere bırakılan atık sulardır. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanıma talimatı verdim. İBB niye bunu yapmıyor? İzmir niye yapmıyor? Şu niye bu niye yapmıyor demeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız, üniversitelerle el ele verip başta Marmara olmak üzere bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Biz bunu yapar mıyız? Yaparız. Biz bunu Haliç'te yaptık .Haliç'i  nasıl temizlediysek ki  daha büyük bela idi, inşallah müsilaj belasından da denizlerimizi kurtaracağız. Tabii benim korkum bu Karadeniz'e yayılır, bir de Karadeniz'den Marmara'ya bunun girdiği olursa bela büyüktür. Hiç gecikmeden bu adımı atmamız lazım.  Tabi iklim değişikliği sebebiyle deniz suyu sıcaklığındaki artışın da bu tabloda önemli bir payı var. Bakanlığımız 300 kişilik bir ekiple Marmara'nın 91 ayrı noktasında, karada da aktı atık tesisleriyle kirlilik kaynağı olabilecek her yerde denetimlerini sürdürüyor. Müsilaj istilası tüm kurumlarımızın ortak gayesiyle çözülebilecek bir sorundur.