Muhalefete yüklenen Erdoğan, ''Ya bundan daha güzel bir şey olabilir mi? İllegal bir şey değil, legal bir şey yapıyoruz'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

''Siz bu muhalefetin bu tür yalanlarda, bu tür iftiralarda hiçbir zaman şöyle bir geri dönüş yaparak özür dilediğini duydunuz mu? Bunların karakterinde böyle bir şey yok. Her şeyleri bunların yalan. Şimdi bakın Merkez Bankası'yla ilgili ciddi yalanlar uydurdular. Şu anda döviz rezervi merkez bankasının bakın nerelere çıktı. Her şey ortada. Hayatları yalan. Bulmuşlar bir kadın, yalan makinesi. Çıkartıyorlar sürekli televizyona, ona bol bol yalan söyletiyorlar. Onunla güç buluyorlar.

Benim BBC'nin yalan söylemesini normal karşılarım da, bunları öyle görmez istemezdik. Çünkü bu ülkenin ana muhalefetisin, muhalefetisin, bu kadar yangın, sel felaketleri oldu. Bu iktidar, bu devlet sel felaketinden tut yangın felaketine, bütün buralarda dünyanın hiçbir yerinde icra edilmemiş operasyonlar icra etti. Arkadaşlar, bir lehte açıklamalarını duydunuz mu? Tam aksine AFAD'ın yardım toplamasına bile karşı çıktılar. Bunlar böyle kepaze bir takım. Biz yolumuza devam ediyoruz. Eğer şu anda AFAD'a destek olacak olanlar, yardım yapmak isteyenler göğüslerini gere gere AFAD'ımıza destek olabilirler. Çünkü AFAD, bu noktada topladığı yardımlarla da her türlü afet mücadelesini yürütüyor. Devletin AFAD'ımıza verdiği destek yok mu? Var tabii. Onunla zaten yürüyor. Hayırseverlerimiz diyor ki 'Yardım yapmam lazım, nereye yapayım?' Herhalde biz böyle sağda solda, rastgele bir yerlere diyecek halimiz yok. AFAD'a yapabilirsin diyoruz.''