Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz vatandaşları derinden etkilerken AK Parti’de her geçen gün biraz daha oy kaybına uğruyor. Araştırma şirketleri de seçimler yaklaşırken seçim anketlerini hızlandırdı. Ortaya çıkan her seçim anketi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP’nin önümüzdeki seçimleri kaybedeceğini gözler önüne seriyor.

Son seçim anketlerinde AK Parti’nin yüzde 30’un altına düştüğü gözlemlenirken AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’nin ise başının yüzde 7’ye düşürülen seçim barajıyla başının belada olduğu biliniyor. Ortaya çıkan seçim anketleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin morallerini alt üst ederken Areda Survey şirketinden iktidar ilaç gibi gelecek bir seçim anketi araştırması geldi.

AK Parti iktidarına oldukça yakın olduğu bilinen Arada Survey, açıklanan diğer seçim anketlerine göre AK Parti ve MHP’yi adeta uçurdu. 25-30 Mayıs tarihleri arasında yapıldığı açıklanan seçim anketine 2 kişi bin kişinin katıldığı belirtildi.

AREDA SURVET AK PARTİ VE MHP'Yİ RESMEN UÇURDU

Vatdandaşlara "Bu pazar bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu sorulurken ortaya oldukça şaşırtıcı sonuçlar çıktı. Bu sonuçlara göre yüzde 30’un bile altına sarktığı bilinen AK Parti’nin oy oranı yüzde 36,6 olarak gösterildi. MHP’nin ise oy oranı MHP: 10,1olarak duyuruldu.

Areda Survey’in son seçim anketinde Meclis’te grubu bulunan partilerin oy oranı şöyle:

AK Parti: 36,6

CHP: 24,0

İyi Parti: 12,8

HDP: 10,2

MHP: 10,1