Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olası adaylığı hakkında, "Erdoğan'ın karşısına çıkarsa, Erdoğan onu çok kısa sürede perişan eder. Devletin bütün arşivleri Erdoğan'ın emrinde" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN BİR KAMPANYA MAKİNESİDİR'

"Mansur Yavaş başından beri her ay birinci sırada çıkıyor. Erdoğan dahil onu geçen kimse yok" diyen Sencar, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın sorularına verdiği yanıtta şunları söyledi:

"Mansur Yavaş, siyaset meydanına çıkar, gazetecilerin, vatandaşların karşısını çıkarsa bu halini ne kadar koruyabilir bilmiyorum. İnşallah dedi ve perişan ettiler onu. Bir siyasi aktörün gücü, meydana çıkıp meydanda bir süre kaldıktan sonra anlaşılır. Mansur Yavaş bütün ölçümlerde Erdoğan'dan ve diğerlerinden 15-17 puan önce. Yavaş belediye başkanı olarak dürüst ve çalışkan. Onunla ilgili hiçbir dedikodu duymadım. Ama Yavaş, Erdoğan'ın karşısına çıkarsa, Erdoğan onu çok kısa sürede perişan eder. Devletin bütün arşivleri Erdoğan'ın emrinde. Erdoğan çok yıprandı, kim çıkarsa kazanır havasında herkes. Bu, Erdoğan'ı tanımamaktan kaynaklanıyor. Yok böyle bir şey, Erdoğan bir kampanya makinesidir.


Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar

'HDP OLMASA DA KAZANIRIZ' DİYORLAR, HAYAL GÖRMESİNLER'

İkinci husus, HDP'nin desteklemediği bir adayın ne birinci ne ikinci turda kazanma şansı yeterli değil. İYİ Parti yakınlarında 'HDP olmasa da kazanırız' diyorlar. Hayal görmesinler, bu kadar net... Meral Hanım'ın 'Biz HDP ile masaya oturmayız' demesi bir siyasi faciadır. Meclis'te, komisyonlarda oturuyorsunuz.

Zafer Partisi binde 1'di, bugün yüzde 3 oldu 5 ayda. İYİ Parti ile Zafer Partisi önemli bir rakip. Meral Hanım biz onlarla oturmayız diyerek hata yaptı. Zafer Partisi'ni bu kadar dikkate alıp kendi politikasını ona göre belirlemesi siyasi bir hatadır. 3-5 sene içinde Türkiye'de milletçi partiler 1-2 haline inecekler. Son 6 ayda İYİ Parti'nin merkeze yürüyüşü durdu. Meral Hanım'ın en kısa zamanda merkezi siyasete dönmesi lazım. 

'KEMAL BEY, MERAL HANIM'I GEÇTİ'

6'lı Masa diyor ki 'Biz adayı belirleyeceğiz'. 6'lı Masa'nın 4 tanesinin oyu yüzde 6 bile değil. Bunun neresinde demokrasi, hukuk var? Bir an önce ne yapacaksanız çıkıp söyleyin. Kafalarında Kemal Bey dışında bir isim varsa onu öldürüyorlar. Alanı Kemal Bey'e teslim ettiler. Kemal Bey son 4 ayda Erdoğan karşısında potansiyel ve gücünü yükseltiyor. 'Beğeniyor musunuz?' sorusunda Meral Hanım'ı geçti, yüzde 30'lardan yüzde 40'lara çıktı. Meral Hanım, siyaset sahnesini Kemal Bey'e teslim etti, bu büyük bir siyasi hatadır."