Erdoğan, videokonferans bağlantısı ile Vahdettin Köşkü'nden, Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılışı Töreni’ne katıldı.

“GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN EMEĞİNİ BİR KENARA KOYMAK MÜMKÜN DEĞİL”

“Geçmiş Ak Parti’li Belediye Başkanlarımızın emeğini bir kenara koymak mümkün değil” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Onların gayretleriyle başkentimiz belli bir noktaya geldi. Bundan sonraki süreçte de, her ne kadar belediye başkanlığı noktasında farklı bir konumdaysak da merkezi yönetim olarak bunları da yine aynen devam ettireceğiz. Tarımdan sanayiye kadar geniş bir alanda üretim merkezi vasfına da sahip Ankara’yı; kara, demir ve hava yollarıyla geleceğe hazırlamak için tarihi önemde yatırımlar gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“YAPILAN KİMİ YANLIŞLAR ELBETTE VARDIR”

Erdoğan açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Halkçılık adına hak düşmanlığı, çevrecilik adına vandallık, insan hakları adına sapkınlık peşinde koşanlara rağmen ülkemizin her şehri gibi Ankara’yı da geliştirdik, güzelleştirdik. Yatırımlarımızı engellemek için canhıraş bir şekilde çalışanların şimdi bu hizmetleri büyük bir keyifle kullandıklarını da biliyoruz. Buna rağmen kimi eksikler hatta yapılan kimi yanlışlar yok mudur? Elbette vardır. Ama akıl ve vicdan sahibi herkes Ankara’nın şehircilik alanında son çeyrek asırda, daha önceki dönemlerle karşılaştırılamayacak kadar büyük mesafe kat ettiğini kabul edecektir.”

“BUNDAN SONRA İŞİMİZ ÇOK DAHA KOLAY”

“Bizimle birlikte yol yürümek isteyen herkese gönlümüz de kollarımız da açıktır diyen Erdoğan, “Ne Avrupa’yla, ne Amerika’yla, ne Rusya’yla, ne Çin’le ne de bölgemizdeki diğer ülkelerle özel bir sıkıntımız, çözülemeyecek bir sorunumuz bulunuyor. Biz herkesle; egemenliğimize, haklarımıza, hukukumuza, potansiyelimize saygı gösterilmesi şartıyla görüşmeye, konuşmaya, anlaşmaya, birlikte hareket etmeye hazırız. Türkiye gerçeğini siyasi ve ekonomik olarak büyük ölçüde kabul ettirdiğimize, kritik eşiği geçtiğimize inanıyorum. İnşallah bundan sonra işimiz çok daha kolay olacaktır” dedi.

“2021, DEMOKRATİK VE EKONOMİK REFORMLAR YILI OLACAK”

Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“2021 yılı, milletimize söz verdiğimiz gibi, demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır. Bu anlayışla; hem hazırlıkları tamamlanan paketleri hızla hayata geçireceğiz hem de yeni çalışmaları süratle neticelendireceğiz. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için neyi, nasıl, ne şekilde yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız.”