Koronavirüsü atlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez kameralar karşısına geçti. Cuma namazı sonrası konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bu süreci çok çok rahat atlattım. Tabii ki bunda aşının faydası muhakkak oldu. Ben 2 Sinovac, 3 de Biontech oldum Ne kırgınlık, ne bitkinlik öyle bir şey olmadı. Ankara'da arkadaşlarımla olamadım ama, sürekli video konferansla da olsa sürekli irtibattaydık.

'HER TÜRLÜ İNDİRİMİ UYGULADIK'

Gerek Avrupa, gerek ABD'yi takip ediyoruz. Diğer taraftan muhalefetin spekülatif elektrik ve doğalgaz gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Batıda elektrik, doğalgaz fiyatları nerelerde, bizdeyse şu anda vatandaşımızı çok daha rahatlatabilmek için her türlü gayreti uyguladık, her türlü indirimi uyguladık. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.

'HENÜZ EŞİM ATLATAMDI'

Eşinin sağlık durumu ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Henüz eşim atlatamadı. Şu anda da bütün tedbirlere devam ediyor. İnanıyorum ki pazartesi gününe kadar inşallah atlatır" dedi.