Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Dendias arasında yaşanan tartışmayı değerlendirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Dışişleri Bakanımız, Dendias'ın bu davranışları, tutumu karşısında ona haddini bildirdi. Daha yumuşak da olamazdı. Gereken yaklaşımı, gereken değerlendirmeyi yapmak suretiyle işi bitirmiş oldular. Biz bunu doğru bulmuyoruz. 

Hala başmüftüyü kalkıp kendiniz atıyorsunuz. Oradaki başmüftüyü atama hakkınız Lozan'a göre yok. Biz patriği atamıyoruz.

- Sayın Kılıçdaroğlu'nu herhalde artık tanımışsınızdır. Bir önceki açıklamada farklı, sonraki açıklamada daha farklı. Ya Bay Kemal biz seni artık tanıdık. Benim çiftçimin elinde şu an patates, soğan kaldıysa... İl başkanları toplantımızda gündeme gelmişti. Toprak Mahsülleri Ofisimle konuştum. 'Başkan hiç işi uzatmayalım' dedim. Çeltikte üç farklı çeşit vardı. 'Bunların hepsini ellerinden alacaksınız ve çeltik çiftçimizin elinde kalmasın.' Bu şekilde çeltik konusunu çözdük. Patates ve soğan konusunda onları da ayrıca alacağız. Bunu da valilerimiz kanadıyla tüm Türkiye'ye ramazan öncesinde hibe olarak dağıtacağız. Çeltik hibe olarak dağıtılmadı, patates ve soğanı dağıtalım dedik. Ama Bay Kemal rahatsız oldu.

- KKTC'de Kur'an-ı Kerim öğretiminde yetki tartışması) Anayasa Mahkemesi Başkanının yapmış olduğu bu açıklamayı kabul etmemiz mümkün değil.