İsveç’te bugün adalet bakanı Morgan Johansson’a yönelik güvensizlik oylaması yapılacak. Tarafların oyları dengede gözükürken bağımsız olan Kakabaveh’in oyu kritik bir öneme sahip olacak. Başbakan Magdalena Andersson, adalet bakanına destek çıkmaması durumunda görevi bırakacağını açıklamıştı. Öte yandan İsveç bu yılın sonlarında sandığa gidecek.

Bir dönem terör örgütünde görev yaptığı bilinen Kakabaveh, “Her şey İsveç’in saygınlığı için çok kötü. Bir despota, hükümette ne tür siyasetçilerin olmasına karar verme imkanı tanıdılar. Ben İsveç’te 29 yıldır yaşıyorum ve hiç bu kadar korkmamıştım” ifadesini kullandı.

HÜKÜMETİ DÜŞÜRMEMEYE KARAR VERDİ

Öte yandan Kakabaveh, bugün İsveç devlet televizyonu SVT’ye bir son dakika açıklaması yaptı. Kakabaveh, Adalet Bakanı Johansson’a karşı oy kullanmayacağını söyledi.

Böylelikle Kakabaveh, İsveç hükümetinin düşmesini engellemiş olacak.


 İsveçli vekil Emine Kakabaveh

İSVEÇ’TE TANSİYON YÜKSEK

İsveç’te popülist İsveç Demokrat Partisi ve sağcı partiler ülkede şiddete müdahale edemeyen Adalet Bakanı Johansson’a karşı oylama yapma kararı almıştı.

Sosyal Demokrat Parti’den başbakan Magdalena Andersson ise oylamadan başarısızlık çıkması durumunda bütün kabinenin istifa edeceğini açıklamıştı. Seçime 100 gün kala bu durum büyük bir belirsizliğe yol açıyor.

Partiler Kakabaveh’i ikna etmek için bir süredir uğraşıyor. Kakabaveh, “Benim düşüncem, Erdoğan için kendi bakanlarını kurban edecekler” dedi.

Şu an İsveç parlamentosunda oylar 174-174 dengelenmiş durumda ve Kakabaveh’in oyu belirleyici olacak.