Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili olarak Halkın Kurtuluşu Partisi'nin suç duyurusunda bulunmasının ardından yargının harekete geçtiğini öne sürdü.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Erk Acarer'e göre, suç duyurusu dilekçesinde adı geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dokunulmazlıkları bulunan milletvekillerinin haricindeki isimler hakkında soruşturma başlatılmasını isteyen Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yetkisizlik kararı gidiyor. Yanıtta İstanbul Anadolu Başsavcılığı kendilerinde benzer bir soruşturma dosyasının zaten bulunduğunu belirtiyor. Yani Peker'in iddalarıyla ilgili yürüyen iki ayrı soruşturma dosyası oluşuyor.

'DOSYA MASADA KİMSE DOKUNAMIYOR'

Acarer'in anlatımına göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazı gönderdiği Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 11 Nisan'dan beri top çeviriyor. Soruşturmanın Sedat Peker'in 7. videosunda anlattığı Mehmet Ağar, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve KKTC'de öldürülen Halil Falyalı'yı kapsadığını belirten Erk Acarer "Organize Şube, 11 Nisan tarihinden beri top çeviriyor. Dosya masada kimse dokunamıyor. Çünkü dokunurlarsa 2 şey olacak. HTS kayıtları, tanıklar ve belgeler iddiaları doğrulayacak. Emniyettekiler bunun sonucunda 17-25 akibetine uğrayacaklarını ve tutuklanacaklarını düşünüyorlar" ifadesini kullandı.

1- ’Geliyor gelmekte olan!’ Çok ilginç şeyler oluyor. Yargıdan Emniyete ‘Peker talimatı’: İddaları araştırın tutanak düzenleyin! Emniyet kaygılı: ‘17-25’ten beter oluruz. Hepimizi tutuklarlar’ Dosyalar emniyete yatıyor.

2-Evet; geldik çok kritik bir noktaya. Anladığımız kadarı ile yargıda Peker’in yalanlanamayan iddiaları konusunda önemli bir kıpırdanma olmuş. Bu bir ilk! Belgeleri paylaşıp, anlatacağım.

3-Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Peker’in iddiaları konusunda, yargıya en başından beri suç duyurusunda bulunuyor. Bunlardan en önemlisi Peker’in 7’inci videosu:

4-Suç duyurusu videoda adı geçen ya da dosyaların uzanabileceği isimler, HKP tarafından şöyle listelenmiş:

5-Sonrasında çok önemli bir şey oluyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2021-223951 nolu bir soruşturma açıyor. Dosyayı incelemesi için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na da gönderiyor.

6-Ankara, Dosyada ‘Parlementer’ sıfatına haiz kişilerin ayrıldığını söylüyor. Ancak Mehmet Ağar, Erkam Yıldırım ve infaz edilen Halil Falyalı ‘soruşturulabilir’ diyor. Ama bu isimler üzerinden dosyanın nerelere uzanacağı belli!

7-İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Yetkisizlik Kararı’ alıyor. Ancak satır arasında verdiği bilgi kritik: ‘Zaten bizde de açık bir dosya var!’ Bu noktada bu büyük iddialar hakkında bir değil 2 dosya birden olduğunu anlıyoruz.

8-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyanın peşinden gidiyor. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yine ‘parlementerler ve Erdoğan’ı ayırın’ iddiaları araştırın ve tutanak hazırlayın’ diyor.

9-Organize Şube, 11 Nisan tarihinden beri top çeviriyor. Dosya masada kimse dokunamıyor. Çünkü dokunurlarsa 2 şey olacak. HTS kayıtları, tanıklar ve belgeler iddiaları doğrulayacak. Emniyettekiler bunun sonucunda 17-25 akibetine uğrayacaklarını ve tutuklanacaklarını düşünüyorlar.

10-Hal böyle olsa da bu iddialar hakkında artık kayda geçen evraklar var. Bu önemli bir aşama sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Duruma ilişkin olarak Sedat Peker’den kısa bir beyan aldım. Şunları söyledi:

11-“Açıktır ki,anlatılanlar gerçektir. Emniyet,araştırma yaptığında bilgi, belge, HTS ve benzer kayıtların hemen ortaya çıkacağını biliyor.O yüzden dosyayı unutmuşlar.Ama daha fazla da araştırma yapmak zorunda kalacaklar, soruşturma açacaklar.Göreceksiniz. Geliyor gelmekte olan!”

Erk Acarer son olarak şu mesajı paylaştı:

İddialarda yer alan tüm isimlerin de söz hakkının açık olduğunu, sözlü yazılı ya da görsel olarak her beyanlarının tarafımdan kamuoyuna aktarılması ve haber yapılması konusunda tereddütlerim olmadığını belirtirim.