Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yaptığı sırada medeni hukuk ve laikliği hedef alan açıklamaları nedeniyle açığa alınan Ali Edizer'in göreve başladığı ortaya çıktı...

'İKİNCİ EŞ ALIN' ÇAĞRISI

Sosyal medya hesabından paylaştığı videolarda, medeni hukuk ve laiklik karşıtı söylemlerinde bulunan Ali Edizer, erkeklere ‘ikinci eşi’ de alın çağrısı yapmıştı.

8 EKİM 2020'DE SORUŞTURMA VE UZAKLAŞTIRMA

Skandal ifadeler sonrası 5 Ekim 2020'de görevinden alınan Edizer'e, 8 Ekim’de de soruşturma açılmış ve ardından tabiplik mesleğinden uzaklaştırılmıştı.

CHP'Lİ GÖK AÇIKLAMIŞTI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, daha önce katıldığı bir programda Edizer'in kadrosunun Ankara Güdül Devlet Hastanesi'ne atandığı iddia etmişti.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de Edizer hakkında açılan soruşturmanın sonucuna ilişkin kamuoyuna bilgi vergilemdiğini kaydederek konuyu TBMM gündemine taşıdıklarını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

GATA’nın başhekim yardımcısı Ali Edizer’den skandal sözler Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer, erkeklere ''ikinci eşi alın'' çağrısında bulunmuştu. Görüntü ve videolarının sosyal medyada paylaşılması üzerine Edizer'e çok sayıda tepki yağmıştı.