AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma Şirketi'nin sahibi Hilmi Daşdemir, katıldığı canlı yayında 20 Şubat - 5 Mart tarihleri arasında yaptıkları 'seçim anketi'nin sonuçlarını açıkladı.

Ak Parti'nin ilk kez yüzde 40 bandının altında kaldığını belirten Daşdemir HDP oylarıyla birlikte Millet İttifakı'nın oylarının yüzde 50'nin üzerine çıktığı "Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında bir buçuk-iki puanlık bir fark var" sözleriyle anlattı.

Optimar'ın son anketinde sonuçlar şu şekilde:

AK Parti: 38,4
CHP: 24,4 
HDP: 11,5 
MHP: 10,5
İYİ Parti: 10,3 
Deva Partisi: 1,3 
TDP: 1,1 
Saadet: 0,7
BBP: 0,6 
Gelecek: 0,3 
Yeniden Refah: 0,1

Anket sonuçlarını yorumlayan Daşdemir "Temel sonucu aslına bakarsanız gri alan olarak benim tabir ettiğim, bu yeni oluşan siyasi partilerin pozisyonu ve alacakları oylar belirleyecek." diye konuştu.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Hilmi Daşdemir "Erken seçim olur mu?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

*Eleştiri muhalefetin en doğal hakkı. Ama temel olarak bakıldığı zaman, ben bu sürecin özellikle yerel seçimden sonraki oluşan atmosferde, bir şekilde bir istikrarsız ortam oluşsun istenmiyor.
*İş adamı seçim olursa tekrar istikrarsızlık olur mu ve benzeri gibi düşüncelerle bunlardan uzak duruyorlar. 

*Diğer taraftan da vatandaş bakıyor ki 'Ya diyor işte Kemal Kılıçdaroğlu kendine çok güveniyor, seçim istiyor' Belki içerisinden 'helal olsun' diyor. Yine Meral Akşener için benzer şeyleri söylüyor. Ama netice olarak durum ortada.