Haber Global'de ekranlara gelen Buket Güler ile 'Mesele' programında, yeni anayasa tartışmaları ve dokunulmazlıkların kaldırılması konuları masaya yatırıldı.

Programa; konuklardan Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen'in 'CHP isyanı' damga vurdu.

CHP kurmaylarını, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın 'tuzağına' düşmekle suçlayan Şen "Her şeye yanıt veriyorlar. Vermesinler. Erdoğan'ın da tam olarak istediği bu. Yanıt vermeleri ve ortamı germeleri" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Salı günleri grup toplantısı yapma. Onun yerine takım elbiseni çıkarıp halkın arasına karış ve onlarla birlikte bu zamanı geçir' diye seslenen Şen, programın konuklarından Murat Gezici'nin müdahale etmesi üzenine adeta kendinden geçti.

Kılıçdaroğlu'na seslenen Şen "Ben anlayamıyorum..." dedi ve şunları kaydetti:

*CHP bence güzel sözler söyleyen bir parti olmalı. Yani hep yoran, moral bozan... Ya başka şey söylesin, aş desin, iş desin, şöyle çözeceğiz sorunları desin... 

*(Kılıçdaroğlu) Söylüyor ama ikna etmiyor. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinden hiç ikna olmuyorum ya. Niye olmuyorum bilmiyorum. Aklı başında da bir insanım. İnandırıcı gelmiyor. Niye bilmiyorum? Ben de sorguluyorum.. 

*Nerede kaybetti sayın Kılıçdaroğlu? Ne zaman dedi ki geçici 20. maddeye evet (dokunulmazlıkların kaldırılması) dedi burada kaybetti... Anayasaya aykırıydı kardeşim bu ya hukuka aykırıydı... 
Bak hâlâ işin içinden çıkamıyor. Yine sıkıştı oradan.... Şimdi geldik yine sıkıştık.