Erzurum'da meydana gelen, 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye hareket etti. 

AFAD İl Müdürlüğü'ne, Köprüköy'e bağlı Alaca ve Doğatepe mahallelerinde hasar olduğu ihbarı ulaştı. Ekipler, 2 mahalleye de ulaşmaya çalışıyor.

KANDİLLİ 5,2 OLARAK DUYURDU

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5,2 olarak duyururken derinliğini ise 5 kilometre olarak açıkladı.

AFAD'TAN AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş depreme ilişkin açıklama yaptı.

'3-4 KÖYDE YIKIM VAR'

NTV canlı yayınına katılan Erzurum Valisi Okay Memiş, "3-4 köyde yıkım ihbarı olduğu bilgisi geldi" dedi

Vali Memiş, şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum iletilmediğini söyledi ve birkaç köyden yıkıma ilişkin bize ihbarlar geldi ancak henüz can kaybına ilişkin herhangi olumsuz bir durum bize intikal etmedi' ifadelerini kullandı.

'CAN VE MAL KAYBI YOK'

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen depreme ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulundu. 

Sekmen 'Köprüköy ilçemizde gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şükürler olsun ki şu an can ve mal kaybına dair olumsuz bir gelişme bulunmuyor. Rabbim, ülkemizi ve şehrimizi her türlü doğal afetten muhafaza eylesin' dedi.

YOL ULAŞIMA KAPANDI

Depremin ardından Köprüköy ile Hınıs'ı birbirine bağlayan yol kayaların düşmesiyle ulaşıma kapandı.

'EKİPLER OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ'

Sosyal medya hesapından açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik" dedi.

Bakan Kurum'um paylaşımı şöyle:

"Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun."

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

Saat 15.40'ta 5.2 şiddetinde meydana gelen depremin ardından 1.7, 1.8, 2.2 ve 1.5 şiddetinde artçı depremler devam ediyor.
 

AYRINTILAR GELİYOR...