Yaklaşık 1.5 milyonluk nüfusuyla İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden olan Esenyurt'ta bu defa 'çöp' krizi ortaya çıktı.

YAZ AYLARINDA CAMLARI BİLE AÇAMIYORLAR

Selahaddin Eyyubi Mahallesi'ne 2019'da taşınan çöp toplama merkezi, vatandaşları isyan ettirdi. Belediye, mezarlık, park ve okulun hemen bitişiğine yapılan toplama merkezi yüzünden özellikle yaz aylarında kokudan ve sineklerden duramayan vatandaşlar hava almak için bile camlarını açamıyor.

MUHTAR AYDEMİR: BAŞKANA SORDUK ÇARE ÇIKMADI

Durumdan muzdarip olduklarını ve belediyeye birçok defa şikayet dilekçesi gönderdiklerini kaydeden Selahaddin Eyyubi mahalle muhtarı İlhan Aydemir, "Başvurmamız gereken her yere başvurduk. Cimer dahil bütün birimlere başvurduk. Her gün mahalleli toplu olarak bana şikayete geliyor. Bir sonuç alamadık. Çok şikayetçiyiz. Çok yüksek bir koku var. Koku mahalleyi sardı. Bütün hayvanlar buraya toplandı. Yaz aylarında sıcaklıkla beraber sinekler de oluşacak. Sağlık sorunları oluşacak. Belediye Başkanımıza söyledik, bir sonuç çıkmadı. Bu çöp toplama merkezinden birileri fayda mı sağlıyor? Yerleşim yerinde böyle bir tesis olur mu?" dedi.

POLEMİKHABER.COM / KADİR KAPLAN