Mevcut MHP yönetimini eleştirmesiyle tanınan Ülkü Ocakları'nın önceki genel başkanlarından Suat Başaran'ın, Almanya'ya gitmek üzere geldiği Esenboğa Havalimanı'nda saldırıya uğradığı öğrenildi.

Başaran saldırı sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Beni öldürmeyen şey daha güçlü yapar. Susturmak için öldüreceksiniz. Hodri meydan!" ifadelerini kullandı.

"HEDEF ÜLKÜCÜLÜK"

Başaran'a saldırıya sert tepki gösteren MHP'li eski vekil Atilla Kaya sosyal medya hesabından "Saldırdığınız bir ülkücü değil, bizatihi 'Ülkücülük'tür" dedi. Ülkü Ocakları'nın Eski başkanları arasında da yer alan Kaya "Suat Başaran'a saldırmakla ülkücülük arasında bağ kurmayı denemek, kurtluk değil -olsa olsa- çakallıktır!" ifadelerini kullandı.

Türkeş döneminde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ve MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini yürüten Suat Başaran, 18 Mart 2021'de gerçekleştirilen MHP'nin 13. Büyük Kurultayı sırasında Bahçeli'ye yüklenmişti.

Başaran "Devlet Bey, müsamere tadında şiir dinletisi sundu. Gelişine vesile olanlardan biri olarak vebali her geçen gün bir bıçak gibi batıyor sineme…” ifadelerini kullanmış ve MHP'li bazı isimler tarafından ağır ifadelerle hedefe konmuştu. 

BAŞARAN KİMDİR?

1959 yılında Trabzon’un Sürmene İlçesinde doğan Başaran Hacettepe Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünden mezun oldu. 2016 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olan Başaran Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, Avrupa Türk Federasyonları Genel Başkan Yardımcılığı, MHP Genel Sekreter Yardımcılığı gibi bir çok görevde bulunmuştu.