İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bayburt’ta esnafın sorunlarını dinledi. Bir kuyumcu, "2-3 yıl önceki yazı aratıyor. Biz yaz geldi mi nefes alamazdık ama bol bol oturuyoruz. İnsanlar önceden düğünlerde çeyrek takardı; şimdi 1 gram, yarım gram takıyor. Alım gücü yok" diyerek dert yandı. Bir kasap ise "Geçen sene 70 liraya besi yemini alıyorduk, bu sene 160 liraya alıyoruz, et fiyatları yine aynı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener bugün, Erzurum ziyaretinin ardından Bayburt'a geçti. Bayburt merkezinde ve Aydıntepe ilçesinde esnaf ziyaretleri yapan Akşener, çalışanların sorunlarını dinledi.

“HÜKÜMETİ KARALAMAK AÇISINDAN SÖYLEMİYORUM. NEREDEYSE 80 ÖNCESİNİ YAŞIYORUZ”

Akşener’in “İşler nasıl?” sorusu üzerine bir kuyumcu, “Biraz kıpırdama var, ama pandemi süreci bizi mahvetti. Özellikle bu kapanmalar, mesela 15 gün kapandık ya bu bize iki aya mâl oldu” dedi. Esnaf, “Ben hükümeti karalamak açısından söylemiyorum. Şu günde neredeyse 80 öncesini yaşıyoruz. Her gün kalkıyoruz zam, her gün kalkıyoruz zam. Böyle bir yaşamı biz hak etmiyoruz. Ben Bayburt’ta 650-700 lira doğalgaz faturası ödüyorum. Hükumetin bizim bölgeye ayrıcalık tanıması lazım. Ablam İstanbul’da 250 lira ödüyor, ben burada 700 lira ödüyorum. Memlekette kışın insan yok, aşırı soğuk. Bizim bir ayrıcalığımızın olması gerekmiyor mu, size soruyorum” diyerek sıkıntılarını dile getirdi. Akşener’in “Bayramın öncesinden itibaren işler hareketlendi mi?” sorusuna ise kuyumcu esnafı, “Bayram sonrası biraz hareketlendi. 2-3 yıl önceki yazı aratıyor. Biz yaz geldi mi nefes alamazdık ama bol bol oturuyoruz. İnsanlar önceden düğünlerde çeyrek takardı; şimdi 1 gram, yarım gram takıyor. Alım gücü yok” şeklinde yanıt verdi.

“ELEKTRİK 150 TL İDİ ŞİMDİ 469 LİRA GELMİŞ”

Bir giyim mağazasını ziyaret eden Akşener’e mağazanın sahibi, “Kışın burada geçim çok zor, vergiler de yüksek. İki sene önce 150 lira elektrik faturası geliyordu şu an 469 lira gelmiş. Aynı şeyleri yapıyoruz, farklı bir şey yapmıyoruz” diye dert yandı.

BAKKAL: VERESİYE DEFTERİMDE 150-200 BİN LİRAMIZ VAR.

Aydıntepe ilçesinde bir bakkal dükkanını ziyaret eden Akşener'e esnaf, zincir marketleri şikayet etti. Bakkal, “Aydıntepe’de üç tane zincir market var. Burada ufak esnaf her geçen gün tükeniyor. Veresiye defterimde 150-200 bin liramız var. Bizim de bir o kadar borcumuz var” dedi.

“ŞU ANDA TÜRKİYE’DE ZAMLARA GÖRE EN UCUZ, ET”

Aydıntepe'deki bir kasap da “Şimdi geliyor adam, cebindeki miktara göre et alıyor. Artık kilogramla kıyma alınmıyor. Şu anda Türkiye’de zamlara göre en ucuz, et. Geçen sene 70 liraya besi yemini alıyorduk, bu sene 160 liraya alıyoruz, et fiyatları yine aynı” diyerek sorunlarını dile getirdi.