Cumhurbaşkanlığı kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

ESNAF MERAKLA TOPLANTIYI BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kiralarda düzenlemeye gidiyoruz. Kabine toplantısında ele alacağız” ifadeleri sonrası, milyonlarca esnaf, merakla yapılacak toplantıyı beklemeye başladı.

Kabine bugün toplanıyor

ESNAF DESTEK ÇIKMASINI BEKLİYOR

Toplantıda esnafa kira yardımının pandemi bitinceye kadar devam etmesi yönünde bir karar ile işyerleri için hibe ve kredi desteği çıkması bekleniyor. 

Kira sözleşmelerindeki ücretlerin bir kısmının hibe edilmesi, bir kısmının ise uzun vadeli ve faizsiz kredilerle karşılanabileceği konuşuluyor.

Geçtiğimiz haftalarda seyahat yasağı geleceği iddia edilmişti

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI OLACAK MI?

Öte yandan iki hafta önce getirilen yasaklardan sonra şehirler arası seyahat yasağının  getirilebileceği dillendirilmişti. Şu an için düşük görünen bu kararın verilip verilmeyeceği de merak konusu haline geldi.

Yılbaşı için karar da merakla bekleniyor

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DÖRT GÜN MÜ OLACAK?

Kabine’nin bir diğer önemli konusu ise 31 Aralık Perşembe günü başlayacak yılbaşı tatilinin hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla birleştirilip birleştirilmeyeceği olacak.

4 Ocak 2021’de başlanılması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili değerlendirmelerin yapılacağı toplantıda, artan vaka sayıları nedeniyle uzaktan eğitim sürecinin uzatılıp uzatılmayacağı ve yarı yıl tatilinin erkene çekilip çekilmeyeceğine de karar verilecek.