Son dönemlerde İstanbul’da birçok semtte kiraların artması vatandaşı isyan ettirdi. Pandemi döneminden sonra ciddi bir farkla artan kiralar, yeni evlenecekler ve kiracıların önemli bir sorunu haline geldi. En düşük kiranın 3 bin lira olduğunu söyleyen vatandaş, asgari ücretle bu fiyatları nasıl karşılayacağını düşünüyor.
Öte yandan kira artışlarının sebeplerinden birinin sığınmacılar olduğunu söyleyen halk, "Bu göçmenler alındığı müddetçe iyiye gitmiyor ülkenin hali" diyerek sitem etti.

‘ÖL DİYORLAR, YAŞAMA DİYORLAR’

Bir vatandaş gelirin düşük olduğunu ve bu parayla bir şey yapamayacaklarını belirterek tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Gelir düşük, alınan para belli; elektrik var, su var, doğalgaz var. E yaşamayacak mısın? Adamlar 5 bin liraya kiracı arıyor. 1+1 ev için 3 bin 500 lira kira istiyor. Çadırda mı yaşayacağız? Çadırda yaşasak ondan da para alırlar."

"Gün geçtikçe artan zamlar yetmiyormuş gibi kira da buna eklenince her şeyin fiyatı yükseliyor. Geçiniyoruz ama nasıl geçiniyoruz Allah biliyor!"

‘TÜRKİYE ZENGİNLERE DÖNÜYOR’

Siyasilerin tasarruf yapmadığı sürece sorunların çözülmeyeceğinden dert yanan vatandaş tepkisini şöyle dile getiriyor:

"Halk’a kemer sık diyerek bir yere varılmaz. Türkiye zenginlere dönüyor, zenginlere çalışıyor maalesef. Siyasilerin tasarruf yapması gerekiyor. Türkiye en korkunç, en tasarrufsuz dönemlerini yaşıyor resmen"

"Ev sahipleri keyiflerine göre kiraları artırıyor"

"Göçmenler alınmasın"

POLEMİKHABER.COM  |  AYŞE NUR BAŞOL