Ulusal Suç Ajansı'nın (NCA) Tehdit Liderliği Direktörü Rob Jones, sosyal medya şirketinin uçtan uca şifrelemeyi yaygınlaştırma hedefinin, memurların istismara uğramış çocukları kurtarmalarını sağlayan "istihbarata" erişmesini engelleyeceğini söyledi.

'TÜM İPUÇLARI RİSK ALTINDA'

Veri gizliliğiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarını alarma geçirecek olan uyarı, hükümetin Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in şifrelemeyi genişletme planlarıyla savaşmaya devam etmesiyle geldi.

Geçen ay Facebook, Messenger sesli aramaları ve görüntülü aramaları için uçtan uca şifreleme seçeneğini genişletti. Bu, Facebook dahil başka hiç kimsenin gönderilen veya söylenenleri göremediği veya dinleyemediği anlamına geliyor.

Gazetecilerle yaptığı bir brifingde Jones, polisin çevrimiçi cinsel istismar içeriğine polisin şüphe, inanç veya olası neden geliştirmesine olanak tanıyan “çok hızlı, dinamik bir kolluk kuvveti yanıtına” güvendiğini söyledi ve “Mevcut gizlilik modeli [Facebook tarafından önerilen] açıklandığı şekilde hayata geçirilirse, bu içerik gidecek. Yani tüm bu ipuçları risk altında” dedi.

G7’DE GÖRÜŞÜLECEK

2020'de teknoloji endüstrisi, platformlarında tanımlanan çocuk cinsel istismarı için dünya çapında 21 milyonun üzerinde ABD Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'ne (NCMEC) başvuruda bulundu. NCA, bu raporların 20 milyondan fazlasının Facebook'tan geldiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Priti Patel, önümüzdeki iki gün boyunca internet güvenliğinin gündemde olduğu G7’de, meslektaşlarıyla bir araya geldiğinde şifrelemeye karşı uluslararası kampanyasını hızlandıracak. G7 ülkelerinden bakanların yapacağı bir toplantıda, çocuk cinsel istismarı ile çevrimiçi mücadele etmeyi amaçlayan yeni bir fon da başlatacak.

Yenilikçiler ve teknoloji uzmanları, internet teknolojisi devlerine ürünlerini nasıl daha iyi tasarlayabileceklerini ve platformlarının çocuk cinsel istismarcıları için güvenli bir sığınak olma riskini artırmayacağını göstermek için devlet fonuna başvurmaya davet edilecek

Guardian