CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“KANIMIZ DONDU…”

Bundan tam bir yıl önce 34 Mehmetçiğin, Suriye’nin İdlib bölgesinde Rus uçakları tarafından bombalanarak şehit düştüğünü anımsatan Öztrak, “Yüreklerimiz dağlandı. Bu hükümetin her zaman yaptığı gibi acı haberi vermek o gün de yine bir Valiye, Hatay Valisine düşmüştü. Erdoğan’ın ‘şahsım’ hükümeti ortadan kaybolmuştu. Kameraların karşısına çıktığında ise salondaki milletvekillerine, dostu Trump ile yaptığı Putin dedikodusunu anlattı; salonda espriler, gülücükler… Kanımız dondu” şeklinde konuştu.

ÖZTRAK, ERDOĞAN’IN İDLİB ŞEHİTLERİNİN BİRKAÇ GÜN SONRASINDA GÜLDÜĞÜ ANLARI İZLETTİ

Öztrak’ın izlettiği görüntülerde, Erdoğan’ın, İdlib’te 34 askerin şehit olmasından hemen birkaç gün sonra yaptığı açıklamaya ait görüntülerde şu diyalog yer aldı:  

“Dün gece Trump diyor ki, ‘yav burada Putin’in ne beklentisi var? Ne isteği var?’ Bunları söyledikten sonra ‘bir de Kamışlı’da bir petrol olayı var bunların’ dedim. ‘Orada petrol var mı?’ dedi, ‘orada petrol var ama Deyrizor kadar değil’ dedim. (Alkışlamalar ve gülüşmeler)”

“’ŞAHSIM’ HÜKÜMETİ, MEHMETÇİKLERİMİZİ BOMBALAYANARIN AYAĞINA GİTTİ”

Görüntüyü izlettikten sonra açıklamasına devam eden Öztrak, “34 şehidimiz var ama bu görüntülerden Erdoğan hicap duymadı. Ama milletimiz kahroldu. Bu gülücükler, espriler, 34 askerimizin şehadetinden sadece iki gün sonraydı. Altı gün sonra da bu defa Erdoğan’ın ‘şahsım’ hükümeti, Mehmetçiklerimizi bombalayanların ayağına gitti” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN KREMLİN’DE GIKINI ÇIKARAMADI”

İdlib'te Esad rejimini destekleyen Rus savaş uçaklarının saldırısı sonucu Mehmetçiklerin şehit düşmesinin ardından gerçekleştirilen görüşme öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türk heyetini beklettiği belirtilen görüntüleri de izleten Öztrak, “34 askerimizi şehit eden Rusya, Erdoğan ve heyetini kapıda dakikalarca bekletti. Ama daha da üzücü olanı, Rus devlet televizyonu ekranın altında kronometre çalıştırıp bu anları kayda aldı, ardından da tüm dünyaya servis etti. Erdoğan Kremlin’de gıkını çıkaramadı. Milletimiz bir kez daha kahroldu” açıklamasında bulundu.

“SORUMLULUĞU VALİLERE, DEVLETE ATIP KAÇANLARI UNUTMAYACAĞIZ”

Öztrak, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler, İdlib’te şehit olan evlatlarımızın acısını da, ‘her şeyin sorumlusu benim ben’ diye meydanlarda bağırıp sonra da işler kötü gittiğinde sorumluluğu Valilere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne atıp kaçanları da unutmayacağız. Evlatlarımızı şehit edenlerin ayağına gidip kapısında bekleyenleri, bu milletimizin vicdanını yaralayanları asla unutmayacağız. İdlib şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Onlar da tüm şehitlerimiz gibi milletimizin sinesinde en kıymetli yerde olacaklar.”

“TRUMP’LA HER GÖRÜŞMESİNDE TEK BİR ŞEY İSTİYORMUŞ…”

Erdoğan’ın, ABD eski Başkanı Trump’la yaptığı her görüşmede ‘Halk Bankası soruşturmasını sonlandırılmasını’ istediğinin ortaya çıktığını söyleyen Öztrak, “Erdoğan’ın ‘şahsım’ hükümetinin öncelikleri çok farklıymış. Önceliğinin ne olduğunu, Amerika Birleşik Devletleri eski Ulusal Güvenlik Danışmanı geçtiğimiz hafta bir Alman basın organına açıkladı. Meğer Erdoğan, Trump’la yaptığı her görüşmede tek bir şeyi istiyormuş, ısrarla onu istiyormuş; ‘Halk Bankası soruşturmasını sonlandırın…’ Çok şaşırdık mı? Açık söyleyeyim hayır” dedi.

“KONGRELERDE ‘TEK VATAN, TEK DEVLET, TEK MİLLET, TEK BAYRAK’ DİYE DEMİN ETTİRİYOR”

“Amerikalılar askerimizin başına çuval geçirdiğinde verilmeyen nota, Erdoğan’ın bakanlarına çikolata kutularında rüşvet dağıtan (eliyle Reza Zarrab’ı göstererek) şu İranlı genç için verilmişti” ifadelerine yer veren Öztrak, “Hem de bir değil tam iki kez. Bu İranlı genç sonra Türkiye’den kaçtı, Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti, itirafçı oldu. Şimdi de onun itiraflarıyla Halk Bankası’na büyük cezalar gelmesi riski var. Ve tüm bunların sorumlusu Erdoğan şimdi çıkmış, salgında ‘lebaleb’ doldurduğu partisinin kongre salonlarında yandaşlarına ‘tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak’ diye yeminler ettiriyor” diye konuştu.

“’RABİA’ MİLLİYETÇİLİĞİ İCAT ETMEYİ BIRAKIN”

Öztrak şöyle devam etti:

“Teröristlere bırakıp kaçtıkları Süleyman Şah Türbesi’nin toprakları, sarayın ‘tek vatan’ tarifinde anlaşılan yer almıyor. Yunanistan, silahsız olması gereken adaları silahlandırıyor, bize ait adacıklara Yunan bayrağını çekiyor ama anlaşılan bu adalar da Erdoğan’ın ‘tek vatan’ tarifine sığmıyor. Yine Erdoğan’ın ‘tek millet’ tarifinde kendine oy vermeyenler yok. Ona oy vermeyen herkes ‘terörist’. ‘Tek millet’ diyen Erdoğan, Mısırlı Esma için ağlıyor ama aynı Erdoğan Gara’daki 16 şehidimizin, İdlib’te 34 şehidimizin ardından gülüyor. Erdoğan’ın ‘tek millet’ tarifinde kim var? O da belli değil. Milletimiz, kalbi mühürlü bu basiretsiz, liyakatsiz, yönetime notunu verdi. Bunların tasdiknameleri artık hazır. Vatandaşlarımız bunları evine göndermek için sandığın önüne gelmesini bekliyor. Kalan şu sayılı günlerinde Erdoğan’ın ‘şahsım’ hükümetine bir tavsiyemiz var: artık şu ‘Rabia’ milliyetçiliği icat etmeyi bırakın. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyen, kimseyi dışlamayan Atatürk milliyetçiliğinin ipine sarılın.”