Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Yenikapı'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzeten Akşener'e yanıt veren Erdoğan, "Fatih kim, sizler kim?" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Devletimiz artık 80'lerin 90'ların enkaz altında kalan devleti değildir. Bugün artık ekonomisi ile büyük, şefkati ve vicdanıyla büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Sel ve yangın felaketinde dünyaya örnek gösterecek bir başarıyla süreci yönettik.

Devletimiz vatandaşını sahipsiz bırakmamıştır. Sel ve yangın felaketini yaşayan illerimizin tamamını devletimizin gücünü, imkanlarını ve yardım elini yanında hissetmiştir.

Bu süreçte tek kaygımız muhalefetin bu çalışmalara destek olmak yerine günlük siyasetin kısır tartışmalarına meze yapmasıdır. Bizi iş yapmak, hizmet üretmek değil muhalefetin iftiralarıyla uğraşmak yoruyor.

Varsın onlar Bizans benzetmeleriyle milleti tahrik etsinler. Ne diyor İBB Başkanı’nı kalkıp Fatih’e benzetiyor, bunlar Fatih’in kim olduğunu anlamamış bilmiyorlar. Taksim olaylarında Başbakanlık konutumuzun karşısında ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazdılar. Meral Hanım sen kimi kime benzetiyorsun? Duvarlarımıza bu yazıları yazanlarla birlikte beraber yürüyorsun. Fatih kim, sizler kim?

Öte yandan teşkilatlarımızın her bir ferdi partimizin şehirlerdeki uç beyleridir. Biz teşkilatımızın görüşlerine hep önem veren bir parti olduk.

AK Parti her ne kadar 20 yıllık bir hareket olsa da kökü mazide gözü atide bir geleneğin bugünkü temsilcisidir. Her fırsatta tarihi sorumluluklarımıza, omuzlarımızda taşığımız ağır yüke dikkat çekmemizin sebebi budur. Bu gerçekleri sadece bizler değil, bizden daha çok hasımlarımız biliyor."