Federal Soruşturma Bürosu'ndan yapılan açıklamada, sahte maillerin @ic.fbi.gov ile biten gerçek bir FBI e-posta adresinden gönderildiği belirtildi.

OB BİNLERCE E-POSTA GÖNDERİLDİ

Siber saldırıdan etkilenen donanımın 'sorunun anlaşılmasından hemen sonra ivedilikle çevrim dışı moda alınmasına rağmen bunun devam eden bir durum' olduğu ve daha fazla detay verilemeyeceği bilgisi paylaşıldı.

E-posta spam göndericilerini ve spam ile ilgili etkinlikleri izleyen Cenevre merkezli sanal tehdit takip kuruluşu Spamhaus Project'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, bilgisayar korsanlarının 'olası bir siber saldırıya karşı on binlerce e-posta gönderdiği' belirtildi.

Resim

© Foto: Siber saldırganların FBI adına yolladıkları spam maili

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN İMZASI YER ALIYOR

Spamhaus'un sosyal medya hesabından paylaştığı, binlerce kişiye gönderilen elektronik postanın konu başlığı kısmında "Acil: Sistemlerde tehdit aktörü" ifadesi yer alıyor. Ayrıca e-mailin İç Güvenlik Bakanlığı'ndan bir imza ile sonlandığı görülüyor.

Federal Soruşturma Bürosu'ndan yapılan açıklamada, hem FBI'ın hem de Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı'nın olaydan haberdar olduğu belirtildi.

Ayrıca  e-posta sistemine sızdığını iddia eden ve olayın sorumluluğunu üstlenen bir kişi, korsanların mesajları FBI LEEP portalındaki hatalı (zayıf) kodlamayı kullanarak gönderebildiklerini aktardı.