İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin okul kütüphanesi; Atatürk Fen Lisesi Mezunları Derneği (AFLİM) ve diğer mezunların bağışlarıyla gerçekleştirilen organizasyonla 2019 yılında yenilenerek okul yönetimine teslim edilmişti. Mart 2020'de okul yönetiminin düzenlediği törenle kütüphanenin açılışı yapılmış, törene AFLİM ve mezunların yanı sıra Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan da katılmıştı. Girişine asılan plakette mezunların katkılarıyla kurulduğu belirtilen kütüphanenin bir başka kısmındaysa katkı yapan her bir mezunun isim ve soyadı yaptıkları katkının büyüklüğüne göre periyodik tablo üzerinde temsil edilmişti.

AÇILIŞI BU KEZ BAKAN ÖZER YAPTI

Ancak "Erhan Afyoncu" ismi verilen kütüphanenin dün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de katıldığı törenle yeniden açılışı yapıldı. Törende konuşan Özer; kütüphanenin okul mezunlarının katkılarıyla kurulduğundan ve geçen sene Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan'ın da katıldığı bir törenle açılışının yapıldığından bahsetmeyerek "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesiyle iki ayda 16 bin 361 kütüphane yapıldığını öne sürerek "2021 yılı sonu itibarıyla kütüphanesi olmayan bir okulumuz bulunmuyor. Bunu Millî Eğitim Bakanı olarak söylemekten büyük mutluluk duyuyorum. 57 bin 108 okulumuz var. 146 bin binamız var. 18.9 milyon öğrencimiz var. 1.2 milyon öğretmenimiz var. Bu okulların hepsinde kütüphane var" ifadelerini kullandı.

'MEZUNLARIMIZIN MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİNİ YOK SAYAN BU İSİMLENDİRME NEZDİMİZCE KABUL EDİLEMEZ'

Yaşananlara ilişkin Atatürk Fen Lisesi Mezunları Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, "AFLİM'in ve daha önemlisi mezunlarımızın maddi ve manevi desteğini yok sayan bu isimlendirme nezdimizce kabul edilemez!" ifadeleriyle duruma tepki gösterildi. Açıklamada, kütüphaneye tarihçi Erhan Afyoncu'nun isminin verilmesine de karşı çıkılarak "Eğer illa 'yaşayan insan hazinesi' ismi verilecek idiyse de, halihazırda gençlerimize gençlerimize ilham verecek pek çok mezunumuzun olduğunu biliyoruz, hatırlatmak isteriz" ifadelerine yer verildi.