Youtube üzerinden yayınlar yapan FETÖ üyesi Gülşah Çavuşoğlu, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in son halini gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Aylar sonra ortaya çıkan fotoğrafta Gülen'in evinin bahçesinde oturduğu ve kahve içtiği görülüyordu.

Bu fotoğrafın medyaya yansımasının hemen ardından ise sosyal medyada birbiri ardına Fetullah Gülen hakkında mesajlar paylaşıldı.

TÜRK İSTİHBARATÇI SIZMIŞ

Fetullah Gülen'in öldürüldüğü iddiasını taşıyan o mesajların birinde, "İstihbarat bilgisi, gelen habere göre Cevdet Türkyolu'nun yanına sızan Türk istihbaratçısı, Fetulah Gülen'i zehirliyor, akabinde kaçıyor, Cevdet Türkyolu cesedi görünce evine geçiyor ve kendini asıyor. Bu durumda hem Fetö papazı hem de Cevdet Türkyolu cehennemne yolcu oluyor." ifadeleri yer aldı.

Medyaradar'da yer alan habere göre bir başka mesajda ise "Rus haber kanalı ORT'nin haberine göre terörist Fetullah Gülen gebermiş" iddiasına yer verildi.

'İDDİALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'

Konuyla ilgili Anadolu Ajansı Washington Büro Şefi Hakan Copur Twitter hesabından açıklama yaptı.

İddiaları yakından takip ettiğini ifade eden Copur, “İddialara konu olan olaylarla ilgili bölgedeki polis kaynaklarına ve yerel medyaya yansıyan bir durum yok." ifadelerini kullandı.

'ÇİFTLİKTE BİR OLAY YAŞANMADIĞI ANLAMINA GELMEZ'

Copur, sözlerinin devamında "Bu yine de çiftlikte herhangi bir olay yaşanmadığı anlamına gelmez, bir şeyler olmuş ve bu polise (henüz) intikal ettirilmemiş de olabilir. Ancak böyle bir durumu uzun süre örgüt bile saklayamaz. Kısa sürede işin rengi belli olur, biz de yerinden gelişmeleri aktarırız." açıklamasında bulundu.

EMRE USLU: GÜLEN SON DERECE İYİ

FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Emre Uslu, sosyal medya hesabından Gülen'le ilgili açıklama yaptı.

"OdaTV ve Havuz fareleri Fethullah Gülen'i görmeyi özleyince Gülen öldü diye sıkıyor. Cemaatçiler de adamın videosunu çekip yayınlıyor. Dertleri şu: RTE'nin ağır hastalığı konuşulmasın diye Gülen öldü diye yaygara yapıyorlar. Benim kaynaklar Gülen son derece iyi ve sağlıklı dedi."

PENSİLVANYA'YA NEDEN AKIN AKIN GİDİYORLAR?

Avukat Burak Bekiroğlu da sosyal medyada yer alan bu iddialar üzerine şu paylaşımda bulundu;

"ABD’de saat gece 03:20, bu saatte Pensilvanya’ya akın akın gidiyorsunuz ve hepiniz ayaktasınız. NEDEN?"