Altı yıllık asker Gökhan Yıldırım, 7 Mart 2015 günü, görev yaptığı İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki 2’inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yüksekten düşme sonucu yaşamını yitirdi. 

Yıldırım’ın cenazesi, Soma’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasında ölen Mustafa Korkmaz’ın yanında defnedildi. 

‘MAĞDUR EDİLDİM’ DEDİ

Ailenin, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’ne yaptığı başvuru üzerine soruşturma açıldı. 

Dönemin Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk ve tabur komutanı Aytuğ Denk hakkında, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı dava açtı. İki sanığın, 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep edildi. Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada karar 7 Ocak’ta görülen 15. celsede çıktı. Denk’in avukatı savunmasında, müvekkilinin, Yıldırım’ın ölümünde bir sorumluluğunun olmadığını belirtti. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Kubilay Selçuk ise, “Mağdur edildim, hakkım yenildi” dedi.

İKİ SANIĞA DA CEZA

Mahkeme tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme, Denk’e, 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilirken Denk 5 yıl süre ile denetime tabi tutuldu. Mahkeme, Selçuk’a ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Yıldırım ailesinin avukatı Mehmet Erkan Akkuş, dosya ile ilgili daha önce takipsizlik kararı verildiğini belirterek “5 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda, vefat olayı ile ilgili, darbeden hükümlü eski tümgeneralin cezalandırılması askeri mahkemelerin kapatılması ile mümkün olabildi” dedi.

KUBİLAY Selçuk, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan isimler arasında yer aldı. Selçuk, Akıncı Üssü’nde süreci yöneten en etkili isimlerden biri oldu. 
Selçuk, darbe için hazırlanan bildiriyi burada okuyarak prova yaptı. Tanık ifadelerinde ‘İzmir’de görev yapan generallerin abisi’ olarak geçti. 
Aynı zamanda ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyesi olan Selçuk, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.