Polemikhaber yorumcusu Filozof Arif, iktidara ağır eleştirilerde bulunurken "iktidara karşı düşünce geliştiren, görüş geliştiren, tavır koyan adam olarak bakarsanız, Türkiye'nin yüzde 70'i terörist. Yüzde 70'i Tayyip'i istemiyor, memnun değil..." dedi.

İşte Filozof Arif'ten çok konuşulacak tespitler:

* İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi aile olarak girse de ikinci turda mutlaka Kürt oyuna ihtiyaç var.

* Onun için Kürtlere terörist demek, dışlamak... MHP-AK Parti mantığından kurtulması gerekiyor Millet İttifakı'nın... 

* Bir anlamda da Kürt meselesinde ciddi şekilde çözüm sunar bu anlayış.

* Kürtlerin oyunu alması gerekiyor ikinci turda kesinlikle Millet İttifakı'nın adayı kazanır.

* Benim görüşüm budur: Sonuçta Millet İttifakı'nın kesinlikle vatandaşın hiçbirini dışlamadan etnik yapı, din, din, ırk, ayrımı gözetmeksizin, anayasanın 10'uncu maddesindeki vatandaşlık anlayışıyla kanuni değişiklik anlayışıyla bütün halkın; cumhuriyetten, demokrasiden, laiklikten, sosyal devletten, özgürlükten, hukuktan yana olanların oyunu alarak iktidarın el değiştirmesini sağlamak ve parlamenter sisteme geçmek.

* Sayın Partili Cumhurbaşkanı diyor ki; "Kürtler teröristtir" açıklamaları var yani...

* Anayasada, siyasal partiler demokrat hayatın vazgeçilmez unsurlarınıdırlar diyor. Sen buna nasıl terörist dersin? 6 milyon insana... 

* İktidara karşı düşünce geliştiren, görüş geliştiren, tavır koyan adam olarak bakarsanız, Türkiye'nin yüzde 70'i terörist. Yüzde 70'i Tayyip'i istemiyor, memnun değil... 

FİLOZOF ARİF KİMDİR?

1988 yılında mezun olduğu hukuk fakültesinden sonra girdiği hakimlik sınavından adli tıp raporuyla 'akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle' elenen ve memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşköprü köyünde ikamet eden 54 yaşındaki Arif Karataş, Türkiye ve dünya gündemine dair yorumlarıyla dikkat çekiyor.

Köyün kahvehanesinde, gelen ziyaretçilerle sohbet eden Karataş, dünyadaki mevcut ekonomik gidişattan, corona virüse, demokrasiden, insan haklarına kadar bir çok konuda yaptığı çarpıcı tespitleri ile adından söz ettiriyor.