İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’deki son durum ve atmosfer hakkında kapsamlı bir analiz hazırladı. Laura Pitel imzalı haberde, “Türkiye’nin istikrarsız ekonomisi Erdoğan’ı düşürebilecek mi” başlığı kullanılırken, “Muhalefet partileri kendine has ekonomik politikalarını değiştirmeyen lideri yenme konusunda kendinden emin olmaya başlıyor” ifadeleri kullanıldı.


©  Financial Times / Türkiye ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı.

Gazete, “Erdoğan’ın partisinden cesur bir kişi ona ekonominin durumundan ve insanların rahatsızlığından bahsettiğinde neredeyse bu açıklamaları karşılık bulmadı. Erdoğan’ın muhatabı olan ve halen bir parti üyesi olan bu yetkiliye Erdoğan, ‘Yalan söylüyorsun ben sokakları senden iyi biliyorum’ dedi. Halen parti üyesi olan bu kişi, ‘Erdoğan, parti içinde ve hükümette bazılarının problemleri abarttığına ikna olmuş durumda’ yorumunu yapıyor” dedi.

'10 YIL ÖNCE DOLAR 1.8 TL’YDİ'

Financial Times son dönemde yapılan anketlerde AKP’ye desteğin düştüğünü aktarırken, “Erdoğan’ın kendine has ekonomik yaklaşımının işe yaramadığının uyarı sinyalleriyle karşı karşıya. Ekonomik büyüme kağıt üstünde iyi gözükse de bunlar işlere yansımıyor. Enflasyon yüzde 20’lere ulaştı ve TL değer kaybediyor. 10 yıl önce bir dolar almak için 1.8 TL harcamak gerekirken şimdi bu rakam neredeyse 10 TL’ye çıktı” yorumunu yaptı.