Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan fındık alım fiyatının 54 TL olarak belinlendiğini duyurdu.

Erdoğan levant-Giresun kalite fındığın kilogramının 54 liradan alınacağını açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Tüm dünya krizlerin pençesinde kıvranırken, biz dolu dizgin hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz."

"Eskiden dünyada işler yolunda giderken istikrarsızlığın, kifayetsiz siyasetçilerin bedelini krizlerle öderdik."

"Geleceğimizi ipotek altına soktular. Ancak bugün tüm dünya krizin pençesindeyken, biz dolu dizgin hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz."

"Elbette bizim de sıkıntılarımız var ancak biz bunları aşabilecek kapasitedeyiz. Yıllarca bu ülkeyi, milli iradeyi yok sayarak darbelerle demokrasimizi yaralayarak; yokluk ve yoksullukla insanımızın belini bükerek engellediler."

"CHP’nin karneyle benzin dağıtılan, ekmek dağıtılan dönemleri vardı. Bizim iktidarımızda hamdolsun böyle şeyler yok."

FİKRİ SÖNMEZ'İ HEDEF ALDI!

Konuşmasında Fatsa’nın ‘Terzi’ lakaplı sosyalist Belediye Başkanı Fikri Sönmez’i de hedef alan Erdoğan, “Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir, onların bedelini benim Ordum çok ödedi” ifadelerini kullandı.

Fikri Sönmez, 1979’da ilçede yapılan seçimlere Devrimci Yol’un adayı olarak girmiş ve Fatsa Belediye Başkanı seçilmişti.

Kısa sürede yaptıklarıyla halkın büyük teveccühünü kazanan ve Türkiye çapında yankı uyandıran Sönmez öncülüğünde Fatsa Belediyesi yönetimi, 11 Temmuz 1980'de ‘Nokta’ adlı askeri operasyonla görevden alınmıştı.

Fatsa, bir sosyalist yerel yönetim deneyimi olarak bugüne değin bir çok araştırmaya konu oldu.

Mahkemedeki savunmasında “Ben ne yaptıysam halkım için, halkımla beraber yaptım” diyen Fikri Sönmez ise 12 Eylül darbesinin ardından 4 Mayıs 1985’te cezaevinde hayatını kaybetti.