Mansur Yavaş döneminde en büyük atılımını gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings'ten tam not aldı. 

Yavaş döneminde uyguladığı politikalar ve mali disiplin ile uluslarası karşılığını fazlasıyla alan ABB, Türkiye'deki en iyi 'rating'e sahip belediye oldu. 

ABB, bu yüksek kredibilitesiyle sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerel belediyesini de geride bırakmasını bildi.

YURT İÇİ BORÇLANMADA UYGULANAN POLİTİKALAR BAŞARI GETİRDİ

Uygulanan politikaların akılcı ve çözümsel olmasıyla başarısı ön plana çıkan ABB, yurt içi borçlanmalar için dikkate alınan uzun dönemde yurt içi yükümlülüklerinin yerine getirebilme gücünü gösteren derecelendirme notunda en yüksek seviye olan 'AAA' notunu aldı.

Fitch'in yaptığı bu değerlendirme ile Ankara, yurt içi borçlanmalarında en yüksek kredibiliteye sahip olduğu uluslararası arenada da tescillenmiş oldu.

BİRÇOK YÜKÜMLÜLÜKTE 'AAA' ALDI

Kamu kaynaklarını israf etmeden kullanması ve mali disiplinden taviz vermemesi ile dünyaya da adını duyuran ABB, risk profili, gelir sağlamlığı, gelirlerin yönetimi, harcamaların sürdürülebilirliği, harcamaların yönetimi, yükümlülükler ve likidite sağlamlığı, likidite esnekliği, borç sürdürülebilirliği gibi başlıklarda gösterdiği başarılar nedeniyle “AAA” notuna layık görüldü.

PANDEMİYE RAĞMEN BÜYÜK BAŞARI YAKALADI

Büyükşehir Belediyesinin özellikle pandemi döneminde ekonomik yükünün önemli ölçüde artmasına rağmen Fitch’ten en yüksek notu alması ekonomistler tarafından çok önemli bir başarı olarak değerlendirildi.