Masterchef programının Bursa'da çekilmesi için programa 600 bin lira ve KDV verildiği iddiasıyla eleştirilen Bursa Büyüşehir Belediye (BBB) Başkanı Aktaş, bu defa da eleştiri oklarının hedefi oldu.

''Bursa Büyükşehir borç batağında'' diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ''Alinur Aktaş kanal kanal gezip pembe tablo çiziyor ama hesap ortada'' ifadesini kullandı.

Karaca, BBB Başkanı Aktaş'ın belediye kaynaklarını kendi reklamını yapmak için harcadığını iddia ederek tepki gösterdi. 

Belediye borcunun 5 milyar lirayı aştığını da öne süren CHP'li Karaca, Aktaş'a, "Kanal kanal gezip boş hikayeler anlatıyor'' diyerek tepkisini ortaya koydu.

Aktaş'ın televizyon kanallarındaki görüntülerini paylaşan Karaca, şu ifadelerle tepki gösterdi:

''Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kanal kanal gezip muhalefeti şikayet ediyor, içi boş başarı öyküleri anlatıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bugesi faiz bütçesine dönüştü, borç katrilyonları aştı ama Alinur Aktaş kişisel PR adına Bursalıların paralarını yandaş kanallara saçıp savuruyor. O kanallara para ödenmeden 9kılmadığinı bilmeyen yok. Alinur Aktaş boşuna para ödemesin! Bursa Büyükşehir Belediyesi son 5 yılda toplam 886 Milyon lira faiz ödedi. BBB'nin borcu da 5 milyar liraya (katrilyon) merdiven dayadı. Maalesef Bursa Büyükşehir Belediyesi iyi yönetilemiyor.''