Son anket sonuçlarında oy oranı giderek azalan ve genç seçmenlerin tercihi olmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti'nin planı ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, AK Parti ve MHP tarafından TBMM'ye sunulan Yeni Seçim Yasasında, genç seçmenin oy kullanmaması için her şeyi yaptığını söyledi.

AK PARTİ'NİN Z KUŞAĞI PLANI ORTAYA ÇIKTI

Gazeteci Ahmet Takan köşe yazısında CHP vekili Toprak'ın görüşlerine yer verdi. Toprak, "İlk kez oy kullanacak milyonlarca genç seçmenin sandığa gitmesini engelleme amaçlı sinsi hazırlık, seçmen kütükleriyle ilgili değişikliğe yerleştirilmiş." dedi.

Erdoğan Toprak, iddiasını şu şekilde sürdürdü:

"Seçmen kütüklerinde seçime doğru adres değişikliğinin, ikamet taşımanın engellenmesi ve kütüklerde son bir yıldaki adresin esas alınacağının değişiklik teklifinde yer alması, kanımca iktidarın en çok çekindiği gençlerin, seçimlerde ilk kez oy kullanacak milyonlarca gencin engellenmesi amaçlı. Büyük bölümü üniversite öğrencisi olan bu gençler, eğitim öğretim için başka şehirlere gidiyor.

Ancak ikamet kayıtları, kütükleri ailelerinin yaşadığı kentlerde, seçim dönemi eğitim dönemiyle çakışırsa, bu genç seçmenler ya ailelerinin kayıtlı oldukları kentlere giderek oy kullanacak ya da yol parası yoksa, kritik bir sınavı varsa vb. nedenlerle oy kullanamayacak.

İktidar ittifakı, oylarını kazanamadığı, geleceklerini yok ettiği, işsiz, parasız bıraktığı, yurt bile sağlayamadığı gençlerin tepkisinin farkında. Önümüzdeki seçimde en az 6,5-7 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Kafa kafaya veren iktidar ortakları, anlaşılan bu gençlerin oyunu alamayacakları korkusundan, seçmen kütükleri ve adres düzenlemesiyle genç seçmenlerin sandığa gitmelerini olabildiğince önlemeyi, en azından bir kısmını seçimin dışında tutmayı hesap ediyor"