Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2010 referandumundan sonra Samanyolu TV’deki ''HADEP'in Meclis’te olması ve MHP’nin ülkede yerinin olmadığı'' sözlerine telif verilerek kaldırılmaya çalışıldığını iddia etti.

GEREKÇE 'TELİF HAKKI'

Soylu'nun 12 Eylül 2010 yılında gerçekleştirilen referandum sonrası FETÖ’nün o dönemki yayın organlarından Samanyolu TV’de gerçekleştirdiği ve bu döneme uyumlu olmayan demeçlerinin sosyal medya platformlarından 'telif gerekçesiyle' kaldırılmaya başlandığı kaydedildi.

BAKAN SOYLU'NUN REFERANDUM SONRASI SÖZLERİ

Özel, söz konusu kanalda, ''Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu millete yüzde 10 seçim barajını düşürme borcu vardır. DEHAP’ın parlamentoya girebilmesi gerekiyor. Yeni Türkiye’de MHP’ye yer yok'' ifadelerini kullanıldığını ve bu videoların da TRT ya da iş ortakları tarafından gelen 'telif hakkı talepleri' gerekçe gösterilerek, engellendiğini ifade etti. 

ÖZEL: TRT'NİN ALET EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ

Özel, politikacıların siyasi kariyerlerindeki zikzakların görülmemesi için kendilerine adeta bir temiz kâğıdı çıkarmaya çalışmaları ve buna TRT’nin alet edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “TRT eliyle ve telif hakkı bahanesiyle siyasetçilerin geçmişlerini silme çabası içinde oldukları açıktır” diye konuştu.