Furkancılar mensubu bir grup, Gaziantep'te bir camide, salgın yasaklarına rağmen camide itikad ibadeti için toplanmaları üzerine gözaltına alınmıştı.

Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul da bu  defa Adana'a bir camide toplandıkları için gözaltına alındı.

Kuytul'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, polis eşliğinde camiden çıkarılan Kuytul ve beraberindekiler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Kuytul’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

*An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar.

*Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı.. Hepsini gördük, kaydettik.. Paylaşacağız.

Gaziantep'te camide itikaf ibadeti yapmak isteyen Furkan Vakfı üyeleri, polisin biber gazlı müdahalesi ile karşılaşmış, 8 kişi gözaltına alınmıştı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valiliği, biber gazı sıkan polisin açığa alındığını bildirmişti. Camide toplanan grup için ise "Organize bir şekilde şehrin farklı bölgelerinden toplanarak olay çıkarttıkları anlaşılmıştır" denilmişti.


İTİKAF NEDİR?

İtikaf, camide belirli günler kalma, bu günlerde kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma döneminden oluşan İslami bir uygulamadır.