Cumhuriyet gazetesinin cuma günü çıkan “Fezlekeden Garipoğlu çıktı!” haberine, yalanlama geldi.

Söz konusu haberde yer verilen iddiaların gerçeğe aykırı olduğu vurgulanırken ismi geçen Çağlar Şendil'in kişilik haklarının asılsız haberlerle ihlâl edildiği ifade edildi.

Şendil'in avukatı İsmail Bostan, müvekkili hakkında Türkiye'de açılmış bir soruşturma ya da dava olmadığının altını çizerken geçtiğimiz yıl açılan soruşturmada da takipsizlik kararı çıktığına vurgu yaptı. ABD'de soruşturmanın aksine makamlar ile profesyonel yönetici olarak iletişim kurulduğu bilgisi de verildi.

Öte yandan, haberde ABD'de hazırlandığı iddia edilen 'ön rapor'un gerçek dışı ve sahte olduğunu belirten Bostan, manipülasyon amacıyla üretildiğini savundu.

Belgenin bir rapor formatında olmadığına dikkat çeken Bostan, "Damga gerçek dışı; bir başlığı, sayfa numarası yok. İçindeki İngilizce oldukça kötü. Manipülasyon amacı taşıdığı kesinlikle açık bir belge" değerlendirmesinde bulundu.


Haberde ABD'de hazırlandığı iddia edilen ön rapor...

Şendil'in avukatı İsmail Bostan'ın yaptığı yazılı savunmada ise şu ifadeler yer aldı:

"Miyase İlknur tarafından, 12.11.2021 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde “SBK-Garipoğlu İlişkisi Tespit Edildi” üst başlığıyla “Fezlekeden Garipoğlu çıktı!” başlığı altında okuyucuya sunulan haberde müvekkilim Çağlar Şendil hakkındaki iddialar gerçeğe aykırıdır.

Haber, aynı içerikle daha önce başka bir gazetede de yer almış, müvekkilim gerekli açıklamaları yapmıştı. Haberin dayanağı olarak gösterilen ve Utah Savcılığına ait olduğu iddia edilen belge sahtedir. Müvekkilim Çağlar Şendil, GKFX isimli bir şirketinin varlığını, basında çıkan bu haberden sonra öğrenmiştir. Daha önce de kamuoyuna açıklandığı üzere, müvekkil Çağlar Şendil’in, varlığını dahi sonradan öğrendiği GKFX isimli şirketin yetkilileriyle, sahipleriyle ya da oraklarıyla hiçbir görüşmesi olmadığı gibi iş birliği, ortak faaliyeti ya da çalışması da bulunmaktadır. Haberde iddia edildiği gibi “Mega Varlık şirketinin hesaplarını boşaltmak maksadıyla GKFX şirketi ile müşteri hesaplarını kullanmak için iş birliği yapması” söz konusu olmadığı gibi Mega Varlık Yönetim A.Ş ile İngiltere’de kurulduğu ileri sürülen GKFX ya da Türkiye’de olduğu iddia edilen GKFX Finansal Servis ltd şti isimli şirket arasında da hiçbir ticari ilişki söz konusu değildir.

Müvekkilim Çağlar Şendil, 2015 yılının haziran ayından bu yana Mega Varlık Yönetim A.Ş.’nin genel müdürü olarak görev yapmaktadır. Müvekkilin genel müdürü olduğu Mega Varlık Yönetim A.Ş.’nin tüm faaliyetleri yasalara uygun olarak yürütülmektedir. Mega Varlık Yönetim A.Ş, periyodik olarak resmî kurumlar ve bağımsız denetçiler tarafından denetlenmekte, raporlar kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirmiş olduğu süreç denetim ve soruşturma makamlarınca incelenmiş yapılan işlemlerin yasalara ve tüm mevzuata uygun olduğu görülmüştür.

Mega Varlık Yönetim A.Ş’nin genel müdürü olan müvekkilime ya da yönetim kurulu üyelerine yöneltilmiş bir suçlama bulunmamaktadır. Müvekkilim Çağlar Şendil ve yönetim kurulu, şirketin hakim hissedarı hakkında ABD’nin Utah eyaletinde açılan dava ve Mega Varlık Yönetim A.Ş’nin geleceği hakkında ABD makamlarıyla iletişim halindedirler."