Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açtığı hakaret davası nedeniyle 21 bin 650 lira tazminat cezasına çarptırıldığını ve hakkında icra takibi başlatıldığını açıkladı.

Uğur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın mazotlu traktör üreten sanayicilerle bir araya gelerek elektrikli traktör hakkında açıklama yaptığı toplantıya, elektrikli traktörü üreten sanayici Önder Yol'un neden çağrılmadığını sorması üzerine 'tetikçi' diyerek hakaret ettiğini ve dava açtığını söyledi.

'BİR YANLIŞI DÜZELTMEK 3 YIL SÜRECEK'

Bugün ise Bakan Varank, Türkiye Gazetesi'ne tekzip gönderdiklerini ancak bu tekzibin yayınlanmadığını belirterek sosyal medya hesabından "Yalan yanlış bilgilerle açıkça iftira edeceksin... Tetikçilik yapıp itibar suikastı yapmaya çalışacaksın... İşin doğrusunu anlatan tekzibi yayınlayıp özür dilemeyeceksin... Bir yalanı düzeltmek 3 yıl sürecek... Ondan sonra ceza alınca da vay efendim niye böyle oldu!" ifadelerini kullandı ve tekzibi de kamuoyuyla paylaştı.

VARANK’I HEDEF ALDILAR

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur ile Bakan Varank arasındaki tartışmaya Hilal Kaplan, Selman Öğüt, Salih Tuna ve Fazıl Duygun da katıldı. Dört isim de aynı saatlerde Bakan Varank'ı hedef alarak Fuat Uğur'a destek çıktı. 

Paylaşımlar şöyle: