Gazeteci Metin Özkan'ın, İstanbul'da gittiği bir restoranda para çaldığı iddia edildi. Görüntüleri ortaya çıkan olay için Özkan 'montaj' dedi.

İşte gazeteci Metin Özkan'ın hırsızlık yaptığı iddia edilen o görüntüler:

BU İLK 'MONTAJ' DEĞİLMİŞ

2010 yılında Metin Özkan'ın bir mücevherciden yüzük çaldığı ve hakkında işlem yapıldığı iddia edilmiş.

Yine aynı şekilde ortaya çıkan kamera kayıtlarında Tercüman gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan Pandora Alişveriş Merkezi'nde bulunan bir ziynet eşyası satan açık mağazanın önüne geliyor. Özkan bir süre yüzüklere bakıyor ve birine el uzatıyor. Kamera kayıtlarında net olarak yüzüğü alıp almadığı gözükmese de Metin Özkan bir süre sonra elini cebine sokuyor ve mağazanın önünden uzaklaşıyor. Tezgahtar kız yüzüklerden birinin eksik olduğunu görünce bir süre donup kalıyor ve bir şey yapamıyor.

Büyülü Taş adlı mağazanın sahibi Ömer Tanju Gürsoy ile tezgahtar Perihan Kırbaç’ın şikayetçi olması üzerine hırsızlık suçlamasıyla özel güvenlik görevlilerince gözaltına alınan Tercüman Gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan Yıldızevler Polis Merkezi'ne getiriliyor ve olay polis tutanaklarına "Açıktan Hırsızlık" olarak kayıtlara geçiyor.

Metin Özkan, bu olaydan sonra açıklamasını şu şekilde yapıyor:

“15 liralık yüzüğü niye çalayım. Böyle saçmalık olur mu? Alışveriş merkezine gittim ve bir kuyumcu tezgahında yüzüklere baktım. Sonrada hiçbir şey almadan çıktım. Ben insanlara yardım eden biriyim, kendimden çok eminim, bunlar çok çirkin ve üzücü.”